Samsun’a gelecek Arap turistlerin garantörü biziz

Samsun’a gelecek Arap turistlerin garantörü biziz
Kendisini ziyarete gelen 20 kişilik körfez ülkeleri turizm acentesi sahiplerine “sizler bizim kardeşimizsiniz” diyerek seslenen Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'a gelecek Arap turistlerin garantörünün kendileri olduğunu söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) tarafından organize edilen ve 4 gün sürecek olan tanıtım gezisi kapsamında Samsun'a gelen körfez ülkelerindeki turizm acente sahipleri Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti. Samsun'un turizm potansiyeli bakımından hak ettiği yerde olmadığını belirten Vali Şahin, bu kapsamda THY yetkililerinden Samsun'un körfez ülkelerine tanıtılacağı yönündeki projeyi duyduğunda heyecanlandığını belirtti.

"ŞİMDİ KEŞFEDİLME SIRASI SAMSUN'DA"

Henüz 1 aylık bir vali olmasına rağmen göreve başladığı günden beri üzerinde durduğu 3-4 önemli konu olduğunu bunlardan birisinin de turizm olduğunu hatırlatan Vali İbrahim Şahin, “Samsun turizmde çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum. Bir proje ile körfez ülkelerinden acente sahiplerinin ilimize gelmesi çok güzel. Bu gelişme bizi hem umutlandırdı hem de heyecanlandırdı. Körfez ülkelerinden Araplar Trabzon, Rize ve Artvin'i keşfettiler. Şimdi sıra Samsun'da, göreceksiniz ki göndereceğiniz kişiler burayı daha çok beğenecek ve keyifli vakit geçirebilecekleri ortamları bulacaklar. Turistlerin aradığı en önemli 3 özellik olan rahatlık, güven ve ulaşım. Hava, kara, deniz ve tren olmak üzere 4 ulaşım şeklide Samsun'da mevcut. Size 4 gün boyunca kentimizde gezilebilecek olan yerlerle alakalı bir gezi programı yapılmış ama bunun dışında da gezilebilecek yerlerde var. Mesela günü birlik gidilip gezilecek çevre illerde mevcut.” diye konuştu.

"BATI ÜLKELERİ CÜZDANINIZA, BİZ GÖZLERİNİZE BAKARIZ"

Samsun turizm çeşitliliği anlamında çok zengin bir yer olduğunu vurgulayan Şahin, "Turistik gezilerin yanı sıra sağlık, kültür, tarihi ve doğa turizmi gibi çeşitlilik bakımından öne çıkmış bir il. Batı ülkelerine gittiğinizde yada oraya turist gönderdiğinizde onun cüzdanına bakarlar, buraya geldiğinizde ise biz sizin gözünüze bakarız. Çünkü biz sizi kardeş biliriz. Belli aralıklarla Türkiye ne zaman bir çıkış yakalasa hemen olumsuzluklarla başta körfez ülkeleri Arap dünyasında ve sonrasında da tüm dünyada küçük bir olumsuzluğu bile abartarak yansıtıyorlar. Çünkü insan sadece kardeşine üzülebilir. Suriye'de yaşanan olayları hep beraber görüyoruz. Biz batı ülkesi 3-5 tane bile Suriyeliyi bile almazken biz milyonlarcasını ülkemizde barındırıyoruz. Bundan da hiçbir rahatsızlık duymuyoruz. Yemek konusunda sizin hassasiyet gösterdiğiniz her şeye burada aynı hassasiyet gösteriliyor. Siz ve buraya göndereceğiniz kişiler lokantalarımızda gönül rahatlığı ile yemek yiyebilir. Sizin buradaki garantörünüz biziz siz istenmeden de olsa herhangi bir olumsuzluk dahi yaşasanız yine Samsun'u seçmelisiniz. Şuan Doğu Karadeniz illerine gittiğinizde Araplar kendi ülkelerinde gibi rahatlar aynı rahatlığı teminat ve garanti veriyoruz burada da bulacaklar. Hatta Samsun'daki turizm mecralarını birlikte de keşfedebiliriz. Bize deyin ki 'şurası turizme elverişli bir yer ' biz orayı ayağınıza getirelim. Samsun bu anlamda bakir bir yer bu büyük bir avantaj. Bence bu ziyaretler zamanla turistik gezinin ötesine geçecek bir birimize ısınıp seveceğiz." dedi.

Valilik sonrası sırasıyla Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası'nı ziyaret edecek olan Arap heyet daha sonra kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu yerleri gezecek. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.