SAMSUN'A DEV YATIRIMLAR

SAMSUN'A DEV YATIRIMLAR
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Samsun genelinde hayata geçirdiği, inşası devam eden ve şu an proje aşamasında olan yatırımların toplam maliyeti 300 milyon TL seviyesine ulaştı.

-Projeler arasında Türkiye'nin en modern stadyumlarından biri olacak Samsun Stadyumu, bölgenin çehresini değiştirecek Ladik Kayak Eğitim Merkezi ve 2017'de 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak İlkadım Atletizm Pisti bulunuyor.

- Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç:

"Samsunlu hemşehrilerim, Samsun'un gelecekte de çok büyük işlerin şehri olacağından emin olsunlar."

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'nin dört bir yanında devam eden yatırımları arasında Samsun'un özel bir yeri bulunuyor. İnşası devam eden tesislerle birlikte, proje aşamasındaki yatırımların da hayata geçmesiyle Samsun'un, gençlik ve spor alanlarında Türkiye'nin marka kentlerinden biri olacağı müjdesini veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Samsunlu hemşehrilerim, Samsun'un gelecekte de çok büyük işlerin şehri olacağından emin olsunlar."

Bakanlığın yatırım programları kapsamında, ilk etapta 17 milyon 550 bin liralık yatırımın hayata geçirildiği kentte, Bafra, Ladik, Yakakent, Vezirköprü, Alaçam, Terme, Ayvacık, Yakakent, Canik, Kadıköy ve Atakum'da çok önemli projeler faaliyete geçti.

Bafra'da yapılan spor salonunun yanısıra Vezirköprü, Alaçam ve Terme'de modern gençlik merkezleri hayata geçirildi. Ayvacık, Yakakent, Canik ve Kadıköy'de yapılan sentetik sahalar, Ladik, Yakakent ve Vezirköprü'de soyunma odaları ve tribünlerin yapımı, Atakum'da ise prefabrik bir spor salonu, sporseverlerin kullanımına açıldı.

Samsun'un gençlik ve sportif geleceği inşa ediliyor

Bakanlığın, inşasını sürdürdüğü mevcut yatırımların büyüklüğü 211 milyon 900 bin TL. Bu yatırım bedelinde en büyük pay 145 milyon TL ile Samsun Stadyumu'na ait. 33 bin seyirci kapasitesi ile UEFA standartlarında dev bir kompleks olacak stadyumun, futbol karşılaşmaları dışında da kullanılması planlanıyor.

Kent merkezinde ve hemen tüm ilçelerde devam eden projeler arasında, olimpik yüzme havuzundan gençlik merkezine, sporcu fabrikasından kamp eğitim merkezine kadar bir çok yatırım bulunuyor.

Bu projeler arasında, Atakum Olimpik Yüzme Havuzu, Bafra Stadyumu, Çarşamba Spor Salonu ile tamamlandığında bölgenin çehresini değiştirecek Ladik Kayak Eğitim Merkezi yeralıyor.

Bu yatırımları, Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, 19 Mayıs Nebiyan İzcilik ve Kamp Eğitim Merkezi, Atakum Gençlik Merkezi, Asarcık Spor Salonu, Alaçam Betonarme Tribün, Atakum Sporcu Fabrikası izliyor.

68 Milyon TL'ye Yakın Bütçeyle Yeni Yatırımlar Geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın koordinesinde devam eden yatırımları, yakın zamanda yeni projeler de izleyecek. Yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan 20 projenin maliyeti 67 milyon 980 bin TL. Bu projeler arasında Samsun Buz Pateni Salonu, gerek sahip olacağı şartlar, gerek yatırım maliyeti olarak dikkati çekiyor.

Kentte ayrıca, İlkadım Atletizm Pisti ve Betonarme Tribünü, Vezirköprü/Kunduz Kamp Eğitim Merkezi, İlkadım, Canik, Havza, Tekkeköy, Ladik, Kavak, Ayvacık gençlik merkezlerini de gelecek dönemde hizmete girecek. Bu yatırımları Kavak, Yakakent, Salıpazarı, Ayvacık spor salonları, Ladik Ek Antrenman Salonu, Vezirköprü Kapalı Tenis Kortu, Evci, Kolay, Arım Karacalı sentetik sahaları izleyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yatırımların yanısıra Samsun ve ilçelerindeki mevcut spor tesislerinin bakım ve onarım çalışmaları için de çok ciddi bir kaynak ayırıyor.

"Meşale şehir Samsun gelecekte de çok büyük işlerin şehri olacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Meşale Şehir” olarak tanımladığı Samsun'da gençlik ve spor alanlarındaki yatırımlarda geçmiş dönemlere kıyasla bir devrim yaşandığına dikkat çekerek, Bakanlık olarak sadece bu iki alanda değil, eğitim ve benzer alanlarda atılması gereken adımlar noktasında da müdahil olduklarını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde sürdürüyoruz. Bu çok önemli. AK Parti iktidarlarında da bizden önce de Samsun'un gelişmesi için adım atan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim için bu yatırımları yapmak kadar, bu tesislerin kullanımının en üst düzeye ulaşması da çok önemli. Sadece müsabaka sırasında açık olan, ardından kapısına kilit vurulan spor merkezlerinin bizlere bir şey kazandırmadığını geçmiş yıllarda tecrübe ettik. Artık, sadece bir spor salonu, stadyum ya da yüzme havuzu yapmıyoruz. Her an yaşayan, insanların sürekli farklı konularda yararlanabildiği yaşam alanları inşa ediyoruz.”

"Gençlik Merkezleri'ndeki Talep Memnuniyet Verici"

Bakan Çağatay Kılıç, spor yatırımlarının yanı sıra gençliğe yönelik yatırımları ve projeleri de hayata geçirdiklerinin altını çizerek, "Gençlik merkezlerimizde toplam 740 bin üyeye ulaştık. Bu çok önemli bir rakam. Burada hayata geçirdiğimiz kurslar, dersler, etkinlikler çok büyük katılımlarla gerçekleşiyor. Talebin bu denli fazla olması memnuniyet verici. Ülkemiz genelinde yeni gençlik merkezleri inşa etmeye devam ediyoruz. Samsun ölçeğinde çok önemli adımlar attık, atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Samsun, 2002 yılından bu yana hemen her alanda çok büyük işler başardı. Samsunlu hemşehrilerim, Samsun'un gelecekte de çok büyük işlerin şehri olacağından emin olsunlar" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.