Samsun Valisi İbrahim Şahin'in 29 Ekim Kutlama Mesajı

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in 29 Ekim Kutlama Mesajı
Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve bilinci içindeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır.

Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir.

Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 91 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır.

Türkiye Cumhuriyeti bu gün olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

Samsun, Cumhuriyet döneminde coğrafi konumuyla, güçlü tarımsal ve ekonomik yapısıyla, kültürü ve eğitim seviyesiyle, bölgenin ve ülkenin önemli bir kenti olma özelliğini kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi koymuştur. Samsun, olarak bizim de hedefimiz, Türkiye'nin ilk 10 ili içerisinde yer almaktır.

Bu amaçla hepimize bu hedefleri gerçekleştirmek için önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve bugünden sonrada aynı heyecanla gayretlerimizin devam edeceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 91. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.