SAMSUN SMS GÖNDERMEDE YEDİNCİ

SAMSUN SMS GÖNDERMEDE YEDİNCİ
Samsun, bayramda en çok SMS gönderen yedinci, en çok konuşan dokuzuncu ve internetten bayramlaşan onuncu il oldu

SAMSUN BAYRAMDA EN ÇOK SMS GÖNDEREN YEDİNCİ İL OLDU

Bayramda sevdikleriyle akıllı telefon üzerinden hasret gideren Vodafone aboneleri, arife günü ve Kurban Bayramı’nı kapsayan 5 günde yaklaşık 1,2 milyar dakika ses, 527 milyon SMS ve 5 milyon GB mobil internet kullanımıyla yeni bir rekora imza attı. Kurban Bayramı süresince özgürce ve doyasıya iletişim kurmanın keyfini yaşayan Vodafone’luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre tam 2 kat arttı. Samsun, bayramda en çok SMS gönderen yedinci, en çok konuşan dokuzuncu ve internetten bayramlaşan onuncu il oldu.


Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone, birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığı Kurban Bayramı’nda bu yıl da abonelerinin iletişim ihtiyacını eksiksiz karşıladı. Türkiye genelinde 22,4 milyon abonesi bulunan Vodafone’un Kurban Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’lu aboneler arife günü ve bayramı kapsayan toplam 5 günde yaklaşık 1,2 milyar dakika konuştu, 527 milyon SMS attı ve 5 milyon GB mobil internet kullandı. Kurban Bayramı’nı mobil internet üzerinden bayramlaşarak geçiren Vodafone’luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre tam 2 kat arttı.Diğer yandan, Vodafone Red aboneleri de yurtiçi ve yurtdışı fiyat ayrımını ortadan kaldıran “Her Şey Dâhil Pasaport” hizmeti ile tarifelerindeki her yöne dakika, SMS ve internetlerini 51 ülkede tıpkı Türkiye'deymiş gibi bayram süresince özgürce kullandı. Vodafone ayrıca, Hac vazifesi için Suudi Arabistan’a giden abonelerine de “Her Şey Dâhil Pasaport” hizmetiyle fatura kaygısı yaşamadan aileleriyle iletişim kurma imkânı sundu.

En yoğun trafik İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşandı
Vodafone’lular bayram boyunca Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan sevdikleriyle bol bol konuştu, mesajlaştı ve veri alışverişinde bulundu. Buna göre, bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Samsun, Kocaeli olurken, en çok SMS gönderen iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Şanlıurfa, Samsun, Antalya, Konya, Kocaeli olarak gerçekleşti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Adana, Konya, Samsun şeklinde sıralandı.Yurtdışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmeyen Vodafone abonelerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, Azerbeycan, İngiltere, Mısır, Yunanistan, Suudi Arabistan, Afganistan olurken, en çok SMS de İngiltere, Almanya, KKTC, Jersey, Fransa, Hollanda, Avusturya, Rusya Federasyonu, Azerbeycan, Belçika’ya gönderildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.