SAMSUN SELE HAZIR MI?

SAMSUN SELE HAZIR MI?
Samsun'da 2012 yılında meydana gelen sel felaketinde Canik ilçesinde bulunan Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları'nın kapıcı dairelerinde kalan 5 kişi olmak üzere toplamda 13 kişi yaşamını yitirmişti.

2016 yılı için Türkiye'de kış şartlarının son senelere göre daha sert olacağı, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde bulan şehirlerdeki yağışların da artacağı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı.

TEDBİRLER YETERLİ Mİ?

Meteoroloji Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Karadeniz'in en doğusunda kalan Artvin'de büyük boyutta iki kez sel felaketi yaşandı. Yaşanan ilk felakette 8 kişi yaşamını yitirirken ikinci afette ise 3 kişi hayatını kaybetti. 

CANİK HALKI ENDİŞELİ
Meteoroloji yetkililerinden yapılan yoğun yağış tahminleri Samsunlu vatandaşları da endişelendirdi. Samsun'da 3 sene önce yaşanan sel felaketinde onlarca can kaybı yaşanması özellikle Canik ilçesinde ikâmet eden vatandaşları kaygılandırıyor. Olası bir sel felaketinde Samsun'un, özellikle de Canik'in sel olması durumunda can kaybı olmaması için gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı merak ediliyor.

BODRUM KATLARI NE DURUMDA?
Samsun'da 3 Temmuz'da yaşanılan sel felaketinde Canik ilçesinde yaşayan birçok ailenin ocağına ateş düşmüştü. İlçede sel felaketinde ölen 13 kişiden 5'i TOKİ konutlarındaki bodrum katlarında hayatlarını kaybetmişti. Bunun üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi de bodrum katlarına oturma izni uygulamasını kaldırmıştı.

KAPICI DAİRELERİ KULLANILIYOR MU?
 Aldığımız bilgilere göre, Canik'te ırmak kenarında riskli bölgede bulunan TOKİ binalarının bodrum katlarının apartman kapıcılarına tahsis edilmesi ve buralarda yerleşim yapılmasına devam edildiği iddia ediliyor. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.