SAMSUN MİLLET BAHÇESİ HİZMETE AÇILDI

SAMSUN MİLLET BAHÇESİ HİZMETE AÇILDI
Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Samsun'da eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine yaptırılan millet bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle açılışını yaptığı Samsun Millet Bahçesi, 103 dönümlük arazi üzerinde bulunuyor.

new-folder-erdogan22.jpg

Millet bahçesinde, spor alanları, bisiklet ve koşu parkurları, iki tenis kortu, iki basketbol ile voleybol sahası yer alıyor.  Alanda 40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı ile yer örtücü bitki de bulunuyor. İçinde yöreye uygun çeşitli bitki türlerinin yetiştirileceği millet bahçesinde, 13 bin metrekarelik çim aktivite alanı yer aldı.

bahce-3.jpg

Süs havuzu, gül bahçeleri, vatandaşlara yönelik yiyecek içecek bölümleri, ekim dikim alanları bulunan millet bahçesinde, farklı yaş gruplarına hitap eden 2 bin 45 metrekarelik çocuk oyun alanı, ebeveynler için de dinlenme, oyun ve seyir alanları yapıldı.

bahce-7.jpg

Samsun Millet Bahçesi'nin 131 metrekarelik alanında ise millet kıraathanesi inşa edildi.  Millet bahçesinin açılış törenine, Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

bahce-8.jpg

Video konferans ile bağlandığı açılışta Samsun Millet Bahçesi’ni çok beğendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de, Millet Bahçesi’nin kent için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Millet Bahçesi, Gülsan Sanayi Sitesi ve Doğu Park’ı da içine kattığımızda 662 dönümlük alanı Samsun'a kazandıracağız. Şehrin kalbinde, dünyada eşine az rastlanır bir yeşili milletimize armağan etmiş olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.