ŞAMPİYONLUK YOLU 'SAVUNMADAN' GEÇİYOR

ŞAMPİYONLUK YOLU 'SAVUNMADAN' GEÇİYOR
Bu sezon her mevkide alternatifleri olan Yılport Samsunspor'da defans hattındaki başarılı performans şampiyonluk yolunda büyük katkı sağladı.

Kırmızı-beyazlılarda sezon boyunca İlk 11 oyuncusu olabilmek adına birbirleriyle yarışan savunmacılar antrenmanlarda tüm güçleriyle çalıştı. Türkiye profesyonel futbol liglerinde Süper Lig de dahil olmak üzere kalesini en az gole kapatan takım olan kırmızı-beyazlılar adeta tüm ülkeye savunma dersi verdi.

manset-5-008.jpg

TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Samsunspor, ligde bu sezon çıktığı 28 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alırken kalesinde yalnızca 11 gol gördü. Rakip filelere ise 64 gol atan kırmızı-beyazlılar 53 averaj ve 73 en yakın rakibinin 10 puan önünde puanla zirvede oturuyor. Defans bölgesinin lideri ve takım kaptanı Caner Arıcı'nın yanı sıra kritik mücadelelerde üstün perfromans sergileyen Ercan Yazıcı, Recep Burak Yılmaz, Veli Çetin, Erkam Reşmen, Yalçın Kılınç, şampiyonluk yolunda büyük katkı sağlarken Yılport Samsunspor'un en gaz gol yiyen takım ünvanını elinde tutmasında ise büyük rol oynadı. 

manset-1-015.jpeg

ÜST DÜZEY PERFORMANS
Yılport Samsunspor'un kalesini koruyan Nurullah Aslan, ilk maçta aldığı formayı bir daha bırakmadı. Kaleyi devralan genç file bekçisi, sahadaki soğukkanlı duruşu ve yeteneğiyle adeta kalesini gole kapattı. Performansının üzerine koyarak devam eden genç ve yetenekli file bekçisi Nurullah Aslan, çıktığı her mücadelede kalesinde güven vererek kalesinde adeta devleşti. 

manset-4-001.jpeg

ASLAN PAYI SAVUNMANIN
Kırmızı-beyazlıların savunmacıları sezon boyunca Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve teknik heyetin gözüne girebilmek için ter döken hücum oyuncuları maçlara büyük bir iştahla hazırlandı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise bu tatlı rekabeti takımının lideri olarak adaletli bir biçimde yöneterek başarının anahtarı oldu. Devre arasında transfer edilen Veli Çetin ve Recep Burak Yılmaz'ın takıma ve birbirlerine çabuk adapte olması savunmada işleri kolaylaştırdı. Sezon başından bu yana büyük mücadele sergileyen Caner Arıcı, Yalçın Kılınç ve genç file bekçisi Nurullah Aslan, bu başarıda aslan payına sahip oldu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.