Şampiyonada altın madalyaya odaklandılar

Şampiyonada altın madalyaya odaklandılar
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Özel Sporcular Down Judo Milli Takımı, 3-10 Eylül'de İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda bireysel ve takım olarak zirvede yer almak istiyor.

Konya'da 24 Ağustos-1 Eylül'de kampa giren Özel Sporcular Federasyonu Judo Milli Takımı'nın Antrenörü Hamza Selen, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi dört erkek sporcuyla temsil ettikleri dönemde iki şampiyonluk yaşadıklarını hatırlattı. Avrupa Şampiyonası'nda alınan başarıların ardından hedefleri büyük tuttuklarını vurgulayan Selen, "Özel sporcular judo branşında antrenörlük kursunu açtık. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın öncülüğünde Türkiye'ye judo branşını yaymak için elimizden geleni yaptık. Başlarda sayımız 10-20 iken şimdilerde 70-80 arası değişen sayıda sporcumuz var. Sporcu sayımızın her geçen gün arttığını görüyoruz." ifadesini kullandı.

02-06-16-3-20230902-2-60107040-92407045.jpg

"Gittiğimiz her kategoride şampiyon olmayı hedefliyoruz"
Down Sendromlular Avrupa Şampiyonasının 3-10 Eylül'de İtalya'da yapılacağına değinen Selen, "Burada da çok iddialıyız. İlk defa judo down branşında 2 kadın sporcu götüreceğiz. Gittiğimiz her kategoride şampiyon olmayı hedefliyoruz. Bireysel müsabakaların ardından mix dediğimiz takım oyunları var. İtalya'da hem bireysel hem de takım olarak ülkemizi temsil edeceğiz. Orada da hedefimiz İstiklal Marşı'nı okutup, bayrağımızı göndere çekmek. Takım halinde de altın madalya sahibi olmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.