Şampiyona öncesi TFF'de moral depoladılar

Şampiyona öncesi TFF'de moral depoladılar
İtalya'da 3-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi son kampını Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da bulunan tesislerinde gerçekleştiren Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi.

Riva'daki buluşmaya Büyükekşi'nin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Yusuf Günay, Mustafa Eröğüt, Hamit Altıntop, Talat Papatya, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu, Temsilciler Kurulu Başkanı Gökhan Özsavaş ve Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy da katıldı. Down Sendromlu Futsal Milli Takımı oyuncuları, kendileriyle yakından ilgilenen Büyükekşi'ye forma hediye ederken, Resul Orakçı, "Şampiyon olacağız. Kupayı almadan dönmeyeceğiz, size erkek sözü." diyerek şampiyonluk sözü verdi.

009-2023-05-2023-13-agustos-20-20230829-2-60050586-92274988.jpg

"Motivasyonları çok yüksek"
Açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Oyuncuların motivasyonları çok yüksek. Kaptanla detaylı bir şekilde konuştuk. Öz güvenleri artmış durumda. Çocuklarımız diğer down sendromlu çocuklara; hayata tutunma, toplumda kabul edilme, toplumun onlara saygıyla, güvenle bakabilmesi anlamında örnek olacak. Bunu da gençlerimiz en güzel şekilde başarıyor." ifadelerini kullandı. Millilerin diğer down sendromlu çocuklar için rol model olduğunu söyleyen Büyükekşi, "Down sendromluların topluma kazandırılması, diğer gençlere rol model olması açısından kurulan milli takım, TFF'nin iş birliğiyle gerçekten güzel başarılar elde etti. En son kazanmış oldukları Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü göğsümüzü kabarttı. Bu yıl da iddialı bir şekilde Riva'da down sendromlu çocuklarımız çalışıyor, yine iddialılar. 2024 yılında da Antalya'da Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Geçen yıl Ampute Milli Takımımız, dünya şampiyonu oldu. Down sendromlu çocuklar da umarım futsalda başarılı olur. Ampute milli takımımız da önce Avrupa, sonra dünya şampiyonu oldu. Down sendromlular için rol model olmak, neler yapabileceklerini göstermeleri açısından son derece önemli. Önemli olan burada spor. Sporda fair play, dostluk, kardeşlik, barış çok önemli." şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.