SAMGİAD'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

SAMGİAD'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI
Samsun Genç İş Adamları Derneği Başkanı Savaş Gömeç, iş yemeği toplantısında yaptığı konuşmada ekonomik olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek, '' Ahilik kültürünü hiç bir zaman bırakmayalım. Samimiyetle birbirimize destek olarak ticari sürdürelim'' dedi.

Samsun Genç İş Adamları Derneği geleneksel iş yemeği toplantısı Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın katılımıyla Yelken Kulüp'te gerçekleşti.Toplantıda ilk olarak Avukat Esra Uysal tarafından 'Şirketler İçin Kişisel Verilerin Korunması' konulu bilgilendirme yapıldı.

7-018.jpg

BİRBİRİMİZE DESTEK OLARAK SÜRECİ ATLATMALIYIZ
SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, iş yemeği toplantısında yaptığı konuşmada Samsun Üniversitesi'nin şehir için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, üniversitenin Samsun'un geleceğine önemli kazanımları olacağını vurguladı.Ekonomik olarak zor bir dönemden geçildiğini belirten Başkan Gömeç, ''Zor ve sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Zor demek, sıkıntı demek, pes etmek demek değildir. Hayatımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Böyle dönemlerde mevcut zamanlardaki edinimlerin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Sıkıntılar her türlü aşılıyor. Yeter ki sakin bir kafa ile hızlı hareket etmeden yavaş hareket ederek geçirmeye çalışalım. Kriz dönemi kazanım dönemleridir. Biz ekmeğimizi çalışarak, didinerek kazanıyoruz. Bu tür dönemlerde alışverişlerimizi yapalım, ticaretimizi sürdürelim. Her şeyi hakkıyla yapmaya gayret gösterelim. Kriz dönemleri sıkıntılı zamanlardır. Bu dönemlerde kimsenin onuru ile oynamayalım. Ahilik kültürünü hiç bir zaman bırakmayalım. Biz iş insanıyız. Fırsatları değerlendirmeliyiz ama karşı taraf ile el sıkıştığımızda birbirimizi hakkımızı helal etmeliyiz. Zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşayanlarımız oluyor. Aşılamayacak hiç bir problem yok. Birbirimize yardımcı olmaya hazırız. Bu süreçler manevi taraflarımızı hatırlamanın dönemleri. Kalbimizin rahat olacağı işlere imza atalım. Hepimiz birbirimize muhtacız. Herkes sıkıntı yaşayabilir. Samimiyetle birbirimize destek olarak ticari faaliyetleri sürdürmeliyiz. Bu süreç önümüzdeki günlerde geçecektir. Piyasalarda hareketlenmeler var. Bu süreci daha fazla çalışarak atlatmalıyız'' diye konuştu.

9-013.jpg

NE YAPIYORSAK SAMSUN İÇİN
Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, konuşmasında 3 bin 200 öğrencisi bulunan üniversite hakkında bilgi verdi. Yaptıkları her işi Samsun için yaptıklarını belirten Rektör Aydın, Samsun’un sosyal, ekonomik, kültürel ve ilim alanlarına dair her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Rektör Aydın, “Samsun şehrimizin insanlarının çok kısa sürede bize teveccühte bulunduklarını görüyoruz, bu daha da iyi çalışmamız için bizi motive ediyor. Devlet üniversitesi olsak ta özel üniversite mantığı ile çalışıyoruz. Samsunlulardan üniversitemize ciddi destekler gördük. Yavaş yavaş büyüyoruz'' diye konuştu. İş dünyasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik bölümler açtıkları belirten Rektör Aydın, nitelikli bir eğitim ortamı oluşturmak için dinamik bir ekiple üst düzey bir motivasyonla durmadan çalıştıklarını ifade etti.Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, Samsun Üniversitesi ve SAMGİAD arasında ortak projeler gerçekleştirilmesi noktasında karar alındı. Konuşmaların ardından Samsun Genç İş Adamları Derneği Başkanı Savaş Gömeç, Rektör Aydın'a yemek anısına plaket sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.