SAMDOB’UN SEVİLEN ESERİ TEKRAR SAHNEDE

SAMDOB’UN SEVİLEN ESERİ TEKRAR SAHNEDE
Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin 2019-2020 sanat sezonunda ilk defa sahneleyeceği “Kanlı Nigâr” müzikali 8 Şubat 2020 Cumartesi akşamı izleyiciyisiyle buluşuyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin prodüksiyonuyla sahneye koyulan, güçlü bir kadın karakterin hikayesinin anlatıldığı “Kanlı Nigâr” müzikali, 8 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 20.00’da Samsunlu sanatseverler için sahnelenmeye hazırlanıyor. Uzun bir süre sonra ilk defa sahnelenecek eserin bestesi Cem İdiz’e, rejisi Haldun Özörten’e ait. Her temsili büyük bir ilgiyle takip edilen müzikal ikinci kez 10 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda sahnelenecek.

mg-1519.jpg

ESERİN HİKÂYESİ
Karagöz-Hacivat gölge oyunu olan “Kanlı Nigâr”, Özlem Belkıs’ın düzenlemesiyle müzikalde, kendi ayakları üstünde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altına toplayan, kızıyla beraber fal bakıp ve bohça açarak geçimini sağlayan bir kadın olarak karşımıza çıkmaktadır. Hikâye 1900’lerin İstanbul’unda besleme olarak yetiştiği evden küçük yaşta kaçan Nigâr, yıllar sonra kızı Letafet, kalfası Şetaret, bahtsız besleme Nefaset ve dilsiz Ülfet ile beraber eski mahallesine döner. Mahallelerine yeni gelen kadınları merak eden ahali gece vakti Nigar’ın evini rahatsız etmeye başlar ve Nigar’ın intikam alma macerası bu şekilde başlar. Tek başlarına bir erkeğe ihtiyaç duymadan yaşayabileceklerini herkese ispatlayan kadınlar, bu yönleriyle günümüz kadınlarına ilham olmaktadır. İki perdeden oluşan eserde Kanlı Nigâr karakterini, Esra Arslantürk; Şetaret karakterini, Sezen Alanbay; Letafet karakterini, Ecem Topçu; Nefaset karakterini, Leyla Ceren Koç; Ülfet karakterini, Ayşe Ceylan; Hamdi karakterini, Dinçer Gökçe; Naci karakterini, Umur Sevim; Haydar karakterini, M. Orçun Gün; Hüsref karakterini, Gürkan Sezgin, Rumelili karakterini Ali İbrahim Tuluk; Laz karakterini Hakkı Balkaş; Acem karakterini Murat Göçken; Mahallenin Meraklısı karakterini, Hale Akünal; İhtiyar Mustafa Efendi karakterini, Vedat Kurtuluş Tepe canlandıracak 8 Şubat 2020 Cumartesi ve 10 Şubat 2020 Pazartesi günleri 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Kanlı Nigâr” müzikalinin biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. SAMDOB gişeleri hafta içi 10:00-18:00 saatleri arası ve temsil günleri temsil başlama saatine kadar açıktır.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.