SAMDOB BODRUMLU SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

SAMDOB BODRUMLU SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
5 Temmuz-25 Ağustos 2020 tarihleri arasında Bodrum’un eşsiz doğasında düzenlenecek “Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri” kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Senfoni Orkestrası, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü toplulukları konserler, dinletiler, müzikaller ve oyunlar ile Bodrum Kalesi’nde olacak. 

Açılışı 3 Temmuz 2020 Cuma akşamı Gülsin Onay piyano dinletisi ile başlayan etkinliklerde  Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü de Temmuz ve Ağustos aylarında seyircilerin karşısına çıkıyor. 21 ve 22 Temmuz 2020, Salı ve Çarşamba akşamları, arka arkaya iki temsil ile, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından bir ilke daha imza atılarak, ülkemizde hala çok sevilen ünlü müzikal “Hisseli Harikalar Kumpanyası” ilk kez Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak.

mg-0049.JPG

7’den 70’e şarkılarını hâlâ severek dinlediğimiz müzikal; ilk kez bir opera sahnesine Rejisör Şahan Gürkan ve Koreograf Şebnem Şenel’in imzasıyla taşınıyor. Müzikleri Melih Kibar’a ve Çiğdem Talu’ya ait unutulmaz müzikalin orkestra düzenlemeleri Kıvanç Tepe tarafından yapılıyor. Müzikali, sanatçıların yakın temas kurmasından kaçınmak adına rejisör Gürkan ve koreograf Şenel, olabilecek en sağlıklı koşullarda revize ederek tekrar sahneye koyuyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde tüm temsilleri kapalı gişe sahnelenen “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikali, yapılan düzenlemeyle tek perde sahnelenerek Bodrum seyircisine müzik ve dans ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.  Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra, Koro ve Bale Sanatçılarının teknik ekiple birlikte, seyirciye muhteşem anlar yaşatacağı eserin koro şefliğini Onur Altıparmak, kostüm tasarımını Gülnur Çağlayan Tuluk, dekor tasarımını Hakkı Kandır, ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz üstleniyor.

mg-1863.JPG

Türk Tiyatrosu’nun usta ismi Haldun Dormen’in kaleminden çıkan, bir çadır tiyatrosu çalışanlarının başından geçen komik olayları konu alan “Hisseli Harikalar Kumanyası” müzikalinde, Sunucu, Yağmur Oksayoğlu; Patron Emin, Eray Dönmez; Adalet, Seran Şanal; Prenses Mehtap, Gamze Barhan; Niça Hanım, Eda Bingöl Gürkan; Erol Sevgin, Hakkı Balkaş; Süheyla Deniz, Leyla Ceren Koç; Mehlika Cafer, Metin Bayram; Hüseyin Ağa, Özgün Şengül; Ağanın Adamı Hasan, Murat Çamlıtepe; Nikah Memuru, Hasan Çelik, Şebnem, Hale Akünal ve Çiğdem-Hatçe, Polen Yağmur Arslan tarafından sahnelenecek.  Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Mart ayından itibaren yaşanan pandemi sürecinde sahnelerden ayrı kalan Devlet Opera ve Balesi, yeni normalleşme kuralları çerçevesinde ilk kez Haziran ayında düzenlediği antik açık hava konserlerinde uyguladığı ve tüm dünyaya örnek olan hijyen ve sosyal mesafe kurallarını bu konserler dizisinde de uygulayacak.  Temsillerin yapılacağı açıkhava oturma düzeninde aileler ve çiftler arasında sosyal mesafe kuralları gözetilecek. Temsiller esnasında mekanların seyirci kapasitelerinin maksimum yarısı kadar koltuk bileti satışı yapılacaktır. Sanatçıların sosyal mesafe kuralları gözetilerek seçilen uygun eserlerin buluşturulacağı etkinliklerde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sağlık kurallarına harfiyen uyulacaktır. 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.