SAMDOB ANADOLU’YA TURNEYE ÇIKIYOR

SAMDOB ANADOLU’YA TURNEYE ÇIKIYOR
Samsun Devlet Opera ve Balesi en beğenilen bale eserlerinden “Arda Boyları” ve “Çalıkuşu” ile Amasya, Tokat ve Sivas illerine turne düzenliyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Anadolu’nun acıklı türkülerinden “Arda Boyları”nın hikayesinin anlatıldığı bale eseri ile Amasya ve Tokat illerine, Reşat Nuri Güntekin’in kaleme aldığı, Türk edebiyatının unutulmaz romanı “Çalıkuşu” balesi ile Sivas iline turneye hazırlanıyor.

mg-2024.JPG

7 Kasım 2019 Perşembe günü saat 20.00’da Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Şehzadeler Salonu’nda ve 9 Kasım 2019 Cumartesi saat 20.00’da 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda sanatseverlerle buluşacak olan “Arda Boyları” bale eserinde, “Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar”, “Çalın Davulları”, “Dere Geliyor Dere” gibi çok sevilen türküler ve halk oyunu motifleri yer almakta.

alikusu-foto-3.jpg

“Arda Boyları” bale eserinin biletleri Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden ve Tokat Taşhan Turizm İnformasyon Büro’ndan temin edilebilir.“Çalıkuşu “ bale eseri, 12 Kasım 2019 Salı günü saat 19.30’da, Sivas Valiliği himayesinde, Sivas Kongresi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, geçtiğimiz aylarda yapımı biten Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin açılışını yaparak bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

img-8388.JPG

Dönemin ruhunun izleyenlerin içine işlendiği “Çalıkuşu” balesi, Devlet Sanatçısı Merih Bahar Çimenciler’in koreografisiyle Sivaslı sanatseverler ile ilk defa buluşuyor.Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin açılışına özel ücretsiz olarak sahnelenecek “Çalıkuşu” bale eserinin ücretsiz yer numaralı davetiyeleri Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.