SAMDOB 21 EYLÜL’DE PERDE AÇIYOR

SAMDOB 21 EYLÜL’DE PERDE AÇIYOR
Samsun Devlet Opera ve Balesi 2019-2020 Sanat Sezonu’na hazır.  İzleyicilerine “Açılış Konseri” ile merhaba diyor ve yeni sanat sezonu için perdelerini açıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en genç operası olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 11. sanat sezonuna 21 Eylül 2019 akşamı gerçekleştireceği “Açılış Konseri” ile başlayacak.  SAMDOB Açılış Konseri’nde  ağırlıklı olarak yeni sezonda sergileyeceği eserlerden örneklere yer verecek. Sezon içinde prömiyer yapacak Seyyah Anlatımlı Konseri, Yarasa Opereti, Hisseli Harikalar Kumpanyası Müzikali ve Don Giovanni Operası’ndan seçilen örneklere ek olarak en tanınmış opera, operet ve müzikallerden göz dolduran bir konser repertuvarı hazırlanmış durumda. SAMDOB bale sanatçıları da sahneye çıkacak. Konserde batonu, çok ödüllü orkestra şefi, Moskova Çaykovski Konservatuarı mezunu Artun Hoinic tutuyor.  Eserler Türkiye ve yurtdışında başarılar gösteren SAMDOB sanatçıları tarafından seslendirilecek. 
“Açılış Konseri”nde sopranolar; Sezgi Elhüseyni, Eda Bingöl Gürkan, Ecem Topçu ve Betül Uzunoğlu, mezzo sopranolar; Leyla Ceren Koç ve Ceren Mirza Küçük, tenorlar; Bilal Doğan, Ari Edirne, Özer Öndeş ve Gürkan Sezgin, baslar; Murat Göçken, Yağmur Oksayoğlu ve Tuncer Kurtoğlu solist sanatçı olarak yer alacak. Konserin başkemancısı Dilara Tanrıverdi Doğan.

o-003.jpg

Konser programında besteciler J. Strauss II, W. Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, V. Rachmaninoff, Eduardo di Capua, Charles F. Gounod, Gaetano Donizetti ve Augustin Lara’nın sevilen eserlerinden aryaların, napolitenlerin ve düetlerin yanı sıra; bestesi Melih Kibar’a düzenlemesi Kıvanç Tepe’ye, düzenlemeleri Onur Altıparmak, Bujor Hoinic ve Ali Hoca’ya ait Türkçe eserler de yer alacak.  “Açılış Konseri” 21 Eylül 2019 Cumartesi günü saat 20.00’de Aydın Gün Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Konserin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com adresinde satışa sunulmuştur. SAMDOB gişesi hafta içi 10.00-18.00 saatleri arası, temsil günleri saat 20.00’ye kadar açıktır. 

eepqpeswwaeq8o2.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.