SAMÇEP BAŞKANI BUNLARI GÖRMEZ Mİ?

SAMÇEP BAŞKANI BUNLARI GÖRMEZ Mİ?
Çarşamba'nın Eğercili Mahallesine yapılmakta olan santralle ilgili sürekli olarak bölgenin tarım arazisi olduğunu öne süren Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Başkanı Mehmet Özdağ, kamuoyu gündemini çarpıtılmış bilgilerle manipüle ediyor. İşte santral ile ilgili gerçek bilgiler...

Samsun'da Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından Çarşamba İlçesi  Eğercili Köyü'nde inşa edilmeye başladığından beri hakkında gerçeği yansıtmayan pek çok iddia ortaya atılan Biyokütle Enerji Santrali'nin arazisi 2006 yılında tarım arazisi dışına çıkarılıp ve kömür depolama, eleme, paketleleme ve satış yeri olarak ticarethaneye dönüştürüldüğü belgelerle de görülmekte.

arsamba-3-001-001.jpg

BELGELERLE ORTAYA ÇIKTI
Kamuoyunda farklı algı oluşturularak, tarım arazisine zarar veriliyormuş gibi gösterilmeye çalışılırken, Biyokütle Enerji Santrali'nin yapıldığı alanın, Çarşamba Ovası tarım arazilerinin dışında tutulduğu, 14 Nisan 2006 yılında Samsun Valiliği tarafından Büyükşehir Başkanlığına sunulan belge ile ispat edildi.  Arazinin Toprak  Koruma Kurulunca tarım dışı amaçla kullanılmasını uygun gördüğü bu belgede yer aldı. 

manset-1-020-001.jpg

manset-2-017-001.jpg

SAMSUN BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KARARI BOZDU
Ayrıca, Samsun 3. İdari Mahkeme tarafından  yapımı durdurulan Biyokütle Enerji Santrali için imar planın kabulüne ve tarımsal amaçlı depo inşaatına verilen ruhsatın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan yürütmeyi durdurma kararı, Samsun Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Bölgeye ekonomik ekonomik kazançlar sağlayacak ve bitkisel atıkların heba olmasını önleyecek santral için  alternatif alan araştırması yapıldığı ancak böyle bir alan bulunmadığı için daha önce tarımsal alan vasfını kaybeden ve 2005 yılından beri eski bir kömür işletmesi olan ve zeminine de beton atılan mevcut yere kurulması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.