SAM-SEV 25.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

SAM-SEV 25.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
1988 Yılında kurulan SAM-SEV (Samsun,Spor,Eğitim ve Tanıtma Vakfı ) 25 onurlu hizmet yılını geride bıraktı. SAM-SEV'in 25.yıldönümü kokteyl'i Bulvar AVM Kültür Salonunda kutlandı.

SAM-SEV açılış konuşmasını Samsun Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı (SAM-SEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü ARABOĞLU yaptı.
Araboğlu “Sizi böyle manalı bir günde SAM-SEV adına başkan olarak selamlamak, hoş geldiniz demek benim için büyük bir onurdur. Hepiniz hoş geldiniz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm beklentileri karşılamak ile tüzük arasında sıkışıp kalan yönetim kurulları ise hem kuruluşun görevlerini yerine getirmek, hem amaca hizmet etmek ve hem de üyeleri ile kontağını kaybetmemek için gönüllü olmak, gönüllü olduğunuz o işe zaman ayırmak, insanlara hayalinizi anlatmak ve inandırmak, kaynak bulmak ve uygulamak, zordur. Ancak gereklidir. Sivil toplum sivil iradenin sesidir.” dedi.
SAM-SEV (Samsun Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı ,Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü ARABOĞLU Vakfın çalışmalarından ve hayata geçirdikleri projelerden bahsetti. Down Sendromlu çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu projesinin sunumunu yapan Araboğlu Judown etkinliğinin yerinde görülmesi gününe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy' u da davet etti.
Samsun Valisi Hüseyin AKSOY kokteylde yaptığı konuşmasında, “Bu gün SAM-SEV'in kuruluşunun 25.nci yıldönümü ve bu etkinlikte ben de Samsun Valisi olarak sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. SAM-SEV'in öncelikle 25.nci yılını içtenlikle kutluyorum. Nice yıllar temenni ediyorum. 25 yıllık süreç içerisinde Samsun'un gelişmesi, kalkınması, tanıtımı ve birçok benzeri alanda önemli çalışmaların yapılmasında yer aldılar, katkı sundular.25 yıllık süreç içerisinde önemli hizmetleri Samsun'a sunmanın gayreti içerisinde bu çalışmalarını ortaya koydu. Sivil toplum örgütlerinin sayılarının ve varlığının en üst noktada olduğu bir dönemde SAM-SEV 1988'de kurulan ve bu güne kadar bu çalışmalarına ortaya koymuş önemli bir birikime sahip bir sivil toplum kuruluşumuzdur. SAM-SEV kurulduğu günden itibaren Samsun'a, Samsun'da spor, tanıtım ve eğitim konusunda önemli çalışmalarını ortaya koymuş ve bunların özetini bizlerle paylaşmıştır.'' dedi ve söze devam etti. Aksoy '' Down Sendromlu çocuklarımıza yönelik proje gerçekten sosyal hizmet alanında çok önemli bir projedir. Bu çocuklarımızın Judoyla eğitilmesi, topluma kazandırılması, kendilerine olan güvenlerinin artması, aileleriyle bir bütün halinde onların da bu kapsam içerisinde yer almalarının sağlanması önemli bir projedir. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı sosyal içerme projeleri kapsamında çağrıya çıktı ve bu kapsamda birçok projeyi destekledi.SAM-SEV'in sunmuş olduğu bu projede bunlardan birisidir. Bu projeyi de gündemimize, yönetim kurulumuza geldiğinde bizde büyük bir istekle destekledik. Çünkü biliyorduk bu çok önemli bir proje, biliyorduk ki SAM-SEV bunu en iyi şekilde yapacak sivil toplum kuruluşlarımızdan birisidir. Bu güne kadar geldiği sürecide izlediğimizde oldukça önemli bir başarı kaydetmiş ve artık kuşak atlayan sporculara sahip bir proje halinde kendisini ortaya koymuştur.'' dedi.
SAM-SEV'in kurucu başkanı Sadi SUBAŞI ''Yönetim kurulunda görev alanlara teşekkür ediyorum. Onların bıraktığı ve kurduğu bu müesseseyi ayakta tutan ve SAM-SEV'in kuruluşundan itibaren görev almış bütün yönetim kurulu üyelerine ve onlara katkı sağlayan bütün kişi ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum. 25 yıllık süreç içerisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nice yıllar diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Samsun Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, Sayın Sadi SUBAŞI'nın köşe yazılarından esinlenerek yazdığı 'Dünden Bugüne Türkiye' ve 'Samsun' isimli kitap imza gününe katıldı.
Samsun; Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı (SAM-SEV)'in 25.nci kuruluş yıldönümü kokteyline ayrıca, Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit ÖZKANCA, İl Emniyet Müdürü İsmail TÜRKMENLİ, Atakum Belediye Başkanı Metin BURMA, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT ve çok sayıda davetli katıldı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.