"SAKLI CENNET DEĞİL SAHİPSİZ CENNET"

"SAKLI CENNET DEĞİL SAHİPSİZ CENNET"
MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "Ayvacık saklı cennet değil, sahipsiz cennet olmuş" dedi.

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Ayvacık'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Edis, memleketi Samsun'da vatandaşın sorunlarını dinlemek ve çözüm noktasında yapılabileceklerin önünü açmak adına sürdürdüğü ziyaretlerine Ayvacıkla devam etti.

Ayvacık programına Ayvacık MHP İlçe Başkanı Ai Duman'ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek başlayan Edis, daha sonra Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca'yı, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'yı ziyaret edip vatandaş ve esnafla biraraya geldi.

Ayvacık'ta yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler ile ilgili bilgi alan Edis'e vatandaşlar ve esnaf; Ayvacık'taki işsizlikten ve sahipizlikten dert yandı.

İşsizlikten dolayı erkeklerin çalışmak için dışarı gitmek zorunda kaldığını ve ailelerinden uzak kaldıklarını söyleyen Vatandaşlar, "Biz Ayvacık gibi her fırsatta 'Saklı Cennet' dedikleri yerde yaşamımızı idam ettiremiyoruz. Burada gençlerimize de ev geçindirmek zorunda olan erkeklerimize de iş olanağı yok. Başka illerde çalışmak zorunda kalıyoruz, o da karın tokluğuna. Ailelerimizden uzakta karın tokluğuna çalışmak istemiyoruz. Kendi memleketimizde çalışmak istiyoruz" dediler.

Ayvacığın turizm noktasında da çok önemli bir yerinin olması gerektiğini belirten vatandaşlar, Hüseyin Edis'ten seslerini ilgililere duyurmasını istediler.

"Ayvacığın potansiyelini ve önemini yıllarca saklamışlar. Adına da 'saklı cennet' demişler. Aslında 'sahipsiz cennet' deseler daha doğru olurmuş" diyen MHP Milletvekili Hüseyin Edis ise "Burada yaşayan vatandaşlarımızın çalışmak için dışarı gitmek zorunda kalması çok kötü. Kimse ailesinden uzakta karın tokluğuna çalışmak istemez. Her fırsatta 'saklı cennet' dedikleri yere istihdam adına hiçbir yatırım yapılmamış olması çok acı. Ayvacık işsizliğin olmaması gereken bir potansiyele ve Türkiye'de bir çok yerde olmayan bir doğa harikasına sahip. Ayvacık bir doğa harikası olmasına rağmen yeterli yatırımlar yapılmadığı için bugüne kadar geride kalmış hep. 

Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu gibi iki önemli barajının yanı sıra turizm noktasında paha biçilmez öneme ve tabiat güzelliğine sahipken bu kadar sahipsiz ve yatırımsız bırakılması kabul edilemez. Bu sorunların takipçisi olacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu konuların takipçisi olacağız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.