SAHTE PARA VERİP GERÇEK PARA ALIYORLAR

SAHTE PARA VERİP GERÇEK PARA ALIYORLAR
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, piyasaya sahte para süren 2'si bayan 3 kişiyi toplam 11 bin 300 TL'lik sahte banknotlarla yakaladı.

Sanıklar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, yılbaşı öncesi sahte paralarla alışveriş yapılabileceğini, bu konuda özellikle esnafların çok dikkatli olması gerektiğini, sahte para ile karşılaştıkları takdirde vakit geçirmeden 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını istedi.

Ankara'dan getirdikleri sahte paralarla Kastamonu'da 8, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 5 işyerinden alışveriş yapan 2'si bayan 3 kişi Karabük Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şubesi tarafından yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren KOM Şubesi Safranbolu'da sahte parayla alışveriş yapılan işyerinin güvenlik kamerasından yola çıkarak kullandıkları aracı ve şahısları belirledi. Yapılan çalışma sonucu 25 yaşındaki T.Y., 31 yaşındaki A.A. ve 28 yaşındaki Ö.B.'yu Karabük - Kastamonu karayolunda 06 AS 3237 plaklı özel araç ile kaçarken yakaladı. Araçta yapılan aramada aracın çeşitli bölümlerine saklanmış sahte 218 adet 50 TL, 4 adet 100 TL ele geçirildi.

SANIKLAR SAHTE PARA VERİP GERÇEK PARA ALIYORLAR

Sanıklar girdikleri işyerlerinde düşük fiyatlı eşya alıp 50 TL veya 100 TL verip hem eşya aldıkları hem de sahte paraları gerçek para ile değiştirdikleri belirlendi. Yapılan üst aramalarında bu yöntemle değiştirilmiş 2 bin 70 TL gerçek para ele geçirildi. Gerçek paralara adli makamlar tarafından el konuldu. Ayrıca Kastamonu ve Safranbolu ilçelerinde çeşitli dükkanlardan aldıkları 33 adet poşet ile kimden ne aldıklarını ve kaç TL sahte para verip kaç gerçek TL aldıkları yazan bir ajanda ile not defterine de el konuldu.

ŞAHISLARDAN BİRİ HOSTES

Öte yandan sahte para ile yakalanan 28 yaşındaki Ö.B.'nin bir havayolu şirketinde hosteslik yaptığı öğrenildi.

PARALAR HEP AYNI SERİ

Şahıslar üzerinde ele geçirilen paraların aynı seri numaralarından olduğuna dikkat çekilerek, elinde A 425 87 1763 seri numarası olan 50 ve 100 TL olanların en yakın emniyet birimlerine haber vermeleri istendi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.