Sağlıklı toplum için yürüdü

Sağlıklı toplum için yürüdü
Aktif Eğitim-Sen'in bağımlılıkla mücadele amacıyla ülke genelinde başlattığı Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum Projesi kapsamında Samsun Şubesi tarafından 'Sağlık Yürüyüşü' düzenlendi.

Yürüyüş öncesi bir dalgıç denizde Türk bayrağı açarak projeye destek verdi. 

İlkadım ilçesi Kurutuluş Yolu üzerinde toplanan Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) üyelerine diğer sendika ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, Milli Eğitim Bakanlığı'nın izlediği hatalı ve kimi zaman da maksatlı politikalar yüzünden eğitim sisteminde onlarca problemin çözüm beklediğini söyledi. Gençlere yönelik yapılan araştırmalara göre başta sigara olmak üzere alkol, uyuşturucu, sanal bağımlılık gibi konularda vahim bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu kaydeden Zor, "Son araştırmalardan birisine göre; İstanbul'da lisede öğrenim gören her 100 öğrenciden 45'i sigara, 32'si alkol, 9'u ise uyuşturucu kullanıyor. Özellikle kolay elde edilebilen sentetik uyuşturucularla birlikte, bu ölümcül alışkanlıkların ortaokul düzeyinde de çocuklarımızı tehdit edecek düzeyde olduğu biliniyor. Evlatlarını uyuşturucuya kurban veren annelerin feryatlarını televizyon ekranlarında sıkça duymaya başladık. Ancak Aktif Eğitim-Sen olarak birilerini sorgulamak yerine, elimizi taşın altına koymayı tercih ettik. Sosyal sorumluluk bilinciyle ve çözüm odaklı hareket eden sendikamız, bu vahim tabloya karşı kapsamlı bir mücadele planı hazırladı." dedi. 

Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum Projesi ile ülke genelinde 'kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar' içeren stratejik eylem planını hayata geçirdiklerini hatırlatan Zor, hedeflerinin, gençleri, toplumu, geleceğimizi tehdit eden her türlü zararlı bağımlılığı en aza indirmek, mümkünse tümüyle yok etmek olduğunu vurguladı. 

Konuşmaların ardından üzerinde sendikanın yeleği bulunan bir dalgıç soğuk havaya aldırış etmeden denizde Türk bayrağı açarak projeye destek verdi. Daha sonra çocuklar, gençler ve sendikaya destek verenler sahil yolunda sağlık yürüyüşü yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.