SADEF 55 Otobüsle Çanakkale’ye Gitti

SADEF 55 Otobüsle Çanakkale’ye Gitti
Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, ‘55 Otobüsle Türkiye’nin Her Yerinden Çanakkale Şehitliğini Ziyarete Gidiyoruz’ sloganı ile Çanakkale’ye gezi düzenledi.

Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan Samsunlular, organizasyon kapsamında Çanakkale şehitliklerinde buluştu. Sabah erken saatlerde Gelibolu yarımadasına ulaşan 55 otobüslük SADEF kafilesi, geziye ilk olarak Kilitbahir köyündeki Namazgah tabyasından başladı. Seyit onbaşı anıtının da bulunduğu bölgede gerçekleştirilen ziyaretin ardından, sırasıyla Havuzlar şehitliği, Soğandere ve Şahindere şehitlikleri gezildi. Burada bulunan şehitliklerde dua eden Samsunlular, ardından Şehitler Abidesinde bir araya geldi.

 

“100. YILDA SAMSUNLULAR OLARAK BURADAYIZ”

 

Burada bir açıklama yapan SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, “SADEF 55 otobüsle Çanakkale’ye geldi. Türkiye genelindeki Samsunlulardan 3 bin kişiyi bir araya getirerek Çanakkale’ye taşıdık. Ülkemizde, birlik beraberliğe şu an çok ihtiyacımız var. Hemşehrilerimizin mutlaka Çanakkale’ye gelerek, burada birlikte mücadele eden ecdadımızın sergilediği birlikteliği görmelerini istiyoruz. Bugün 55 otobüsle Samsunlular burada. Bay bayan genç ve çocuklarımız, otobüslerimizde bulunan rehberlerimiz eşliğinde gezme fırsatı buldu. 100. yılda Samsunlular olarak buradayız. İnşallah bundan sonra da burada olacağız” diyerek, ayrıca geziye katılan; SADEF Yönetim Kurulu Üyelerine, SADEF 1. Bölge İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanına, SADEF 2. Bölge İstanbul Kuzey Haliç Bölge Başkanına, SADEF 3. Bölge Avrupa Yakası Bölge Başkanına, SADEF 4. Bölge Trakya Bölge Başkanına, SADEF  5. Bölge Bursa Bölge Başkanına, SADEF 6. Bölge Samsun Bölge Başkanına, SADEF 7.Bölge Ankara Bölge Başkanına, SADEF 8.Bölge Sakarya Bölge Başkanına, SADEF 9. Bölge Bilecik Bölge Başkanına, SADEF 10. Bölge İzmir Bölge Başkanına, SADEF Kadın Kollarına, SADEF Gençlik Kollarına, SADEF Yüksek İstişare Meclisi Yönetim Kurulu ve Üyelerine, Gençlik ve spor Bakanı Sn. Akif Çağatay Kılıç’a, İstanbul ve Türkiye Genelinde SADEF Samsun Dernekleri Federasyonuna destek veren İl ve İlçe Belediyelerimize, Ulaşım Hizmeti veren İsarod üyesi Yıldız Ulaşıma da teşekkürlerini sundu.
Yıldıray Baş, daha sonra da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle alanda bulunan bayan ziyaretçilere gül dağıttı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.