Rusya’nın 20 zengini 64 milyar dolar kaybetti

Rusya’nın 20 zengini 64 milyar dolar kaybetti
Rusya'da son bir yıldır yaşanan ekonomik sıkıntılar ve rublenin düşmesi nedeni ile milyarder işadamları ciddi kayıplar yaşadı.

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ne göre Rusya'nın en zengin 20 iş adamının mal varlıkları yıl başından bu yana 64 milyar dolar azalarak 174 milyar dolara geriledi. Rublenin aşırı hareketlendiği son bir hafta içinde kayıpları ise 10 milyar doların üzerinde.

Novatek'in ortaklarından Leonid Mihelson 8,7 milyar dolar ve Genadi Timçenko 7,8 milyar dolarla en çok kaybedenler arasında yer aldı.

Rusya'nın en zengini USM Holding Başkanı, Özbek asıllı iş adamı Alişer Usmanov'un kaybı ise 6,8 milyar doları buldu. Renova'nın kurucularından Viktor Vekselberg de 1,2 milyar dolar kaybetti. Kayıpların ardından Vekselberg'in 13,6 milyar dolar serveti olduğu, son sıralamada 239 milyon dolar farkla Usmanov'u geçtiği ifade ediliyor.

Metalurji devi Novolipetsk'in sahibi Vladimir Lisin 7,5 milyar dolar, AFK Sistema'nın ortağı Vladimi Yevtuşenkov ise mal varlığının yüzde 90'ınını yaklaşık 9 milyar dolar kayıp yaşadı. Yevtuşenkov'un Başkır petrol ve enerji sektöründe yasal olmayan özelleştirme nedeni ile yasal süreç başlatılmıştı.

İlk 20'de yer alanlardan 2014'de mal varlığını artıran tek isim Rusal'ın sahibi Oleg Deripaska oldu. Mal varlığını iki kata kadar artıran Deripaska 855 milyon dolar kazançlı çıktı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.