Rusya’da muhalefetten çağrı: Dolar 60 ruble olacak, Kudrin dönsün

Rusya’da muhalefetten çağrı: Dolar 60 ruble olacak, Kudrin dönsün
Rusya'da mali piyasalarda yaşanan sorunlar nedeni ile kabinede değişim talepleri yükselmeye başladı.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in kabinede değişiklik olabileceği yönündeki açıklamalarının ardından parlamento dışında bulunan Yabloko Partisi kurucularından Grigori Yavlinski, Maliye eski Bakanı Aleksey Kudrin'in kabineye dönmesini istedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de yakınlığı ile bilinen Kudrin, 2008 krizinde uyguladığı sıkı mali politikalar ve başarılı kriz yönetimi ile ekonomi çevrelerinde olumlu değerlendiriliyor.

Hükümette değişimi zorunlu gördüklerini ifade eden Yavlinski, “Kudrin Başbakan ya da Başbakan Yardımcısı olmalı. Kabineye şimdi ekonomik krizle mücadele edecek ve gerekli tedbirleri alacak bir kadro girmeli. Kudrin böyle bir isim..” ifadelerini kullandı.

Yabloko partisinin Moskova'da düzenlenen toplantısında konuşan Yavlinski, “Kudrin çok tecrübeli bir isim. Yıllarca ülkede maliye bakanlığı yaptı. Kendisine özel yetkiler de verilmeli…” çağrısı yaptı.

Rusya'da iyimser senaryoya göre doların 60 rubleyi göreceğini ifade eden Yavlinski, “Aralık 2015 için beklenen petrol varil fiyatlarının 35-40 dolarla kadar düşeceği yönünde. En iyimser senaryo doların 60 rublede kalması.” öngörüsünde bulundu.

Serbest piyasada dolar 57 rubleyi gördü. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.