Roman vatandaşların miras sevinci

Roman vatandaşların miras sevinci
2 bin 500 TL'lik miras 40'a böldüler

Samsun'da aile büyüklerinden kendilerine 2 bin 500 TL kaldığını öğrenen 40 Roman vatandaş, mirası aralarında paylaşmak için dün nüfus cüzdanlarıyla birlikte bankaya akın etti.

Samsun'da yaşayan bir grup Roman vatandaşın aile büyüğü sayılan anneanneleri vefat etti. Yaşlı kadının vefatı üzerine yasa boğulan Romanlar, bu kişinin banka hesabında bulunan 2 bin 500 TL'nin kendilerine miras olarak kaldığını öğrendi. 2 bin 500 TL'lik mirası duyup büyük bir mutluluk yaşayan yaklaşık 40 Roman, dün ellerinde nüfus cüzdanlarıyla para hesabının olduğu bankaya akın etti.

2 BİN 500 TL'Yİ 40'A BÖLECEKLER
Büyük bir maddi sıkıntı içerisinde olan aileler ölüm acısını kısa bir sürede unutup, ellerine geçecek olan paranın hayalini kurmaya başladı. Hiç vakit kaybetmeden Samsun İstiklal Caddesi'ndeki bir bankaya gelerek paralarına kavuşmak isteyen esmer vatandaşlar, eğlenceli kişilikleri sayesinde kısa sürede çevredekilerin ilgi odağı haline geldi. Davranışlarından yaklaşık 40 kişinin 2,5 bin TL'yi paylaşacak olmasının çok büyük bir sorun teşkil etmediği gözlenen Romanlar, büyük bir mutluluk içinde bankadaki işlem sırasının kendilerine gelmesini beklediler.

ÇOCUKLARIN BÜYÜK MUTLULUĞU
Aile büyüklerinden kalan mirası aldıktan sonra nereye harcayacakları konusunda pek sıkıntı çekmediklerini dile getiren Roman mirasçılardan Bayram Aktaş, "Elimize geçecek parayı 40 kişiye böldükten sonra çok fazla bir miktar kalmayacağını biliyoruz. Ancak kalacak para bile bizler için bir servet niteliği taşıyor. Parayı öncelikle çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için harcayacağız. Onlar mutlu olunca ailesi olarak bizler de mutlu oluyoruz. Onun için bu mirasın kaldığını öğrenince özellikle çocuklarımız açısından çok sevindik" dedi.

MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU

Gelecek mirasın mutluluğu ile uzun bir süre sırada bekleyen Roman vatandaşların gözlerindeki mutluluk dikkat çekerken, parayı alan Roman vatandaşlar daha sonra aralarında bir paylaşım yaparak kendilerine göre zengin olmanın tadını çıkardı.

Berat Doğan ÖZKABADAYI