RİZELİLERDEN SAMSUNCULUK VURGUSU

RİZELİLERDEN SAMSUNCULUK VURGUSU
Rizelilerden ‘Samsunculuk’ vurgusu..Başkan Kosif: Samsun ve Rize kardeşliği..

Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tahsin Kosif, dernek üyeleriyle buluştuğu toplantıda, “İki özel Karadeniz şehrine de mensup olmak bizler için gurur verici. Samsun’a aşık ve Samsun için üreten, Samsunculuk ruhundaki insanlarız” diye konuştu.


Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda buluştu. Hemşeri derneklerinin, kültürel değerlerin yaşatılması noktasında önemli görevleri olduğunu söyleyen Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tahsin Kosif, bu anlamda önemli çalışmaların hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti. Gerçekleştirilen toplantıya Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Hut, Hak-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ve dernek yöneticileri ile üyeleri katıldı.

Samsun’da yaşayan Rizelilerin, Samsun sevgisinin sorgulanamayacak kadar büyük olduğunu kaydeden Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tahsin Kosif, “İki özel Karadeniz şehrine de mensup olmak bizler için gurur verici. Aslen Rizeliyiz, Samsun’a aşık ve Samsun için üreten, Samsunculuk ruhundaki insanlarız. Misafirperverliği, vatanseverliği, çalışkanlığı gibi onlarca birbirine benzeyen özelliği olan Samsun ve Rize bizler için vazgeçilmez iki büyük sevgidir. Bu düşünceden hareketle, Samsun’da yaşayan Rizeliler olarak kültürel değerlerimizin yaşatılması, sonraki nesillere aktarılması, birlik ve beraberlik içerisinde olunması adına derneğimizi kurduk. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz sosyal, kültürel çalışmalarımızla da her kesimden takdir topladık. Bundan sonrası için de aynı heyecan içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ise konuşmasında hemşeri derneklerinin önemine dikkat çekerek, Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğini çalışmalarından dolayı kutladı. Kaymakam Bakoğlu, “Örf ve adetler, millet olarak geçmişimizle geleceğimiz arasında bir bağ oluşturur. Milli kimliğimiz ve kültürümüz, gelecek kuşaklara örf ve adetlerle ulaştırılır. İşte bu süreçte en büyük görevlerden birisi de hemşeri derneklerine düşüyor. Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği bu anlamda başarılı işler yapıyor” diye konuştu.

Samsun’daki hemşeri derneklerinin neredeyse tümüyle irtibat halinde olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum İlçesi, Karadeniz Bölgesinin İstanbul’udur. Öyle ki Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülkemizin her şehrinden vatandaşımız, yaşamak için Atakum İlçesini tercih ediyor. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya illerimizden ilçemize hızlı bir nüfus artışı oluyor. Bu da bizi bölgemizin kültürel başkenti haline getiriyor. Biz de bu noktadan hareketle Yörekent Projemiz aracılığı ile hemşeri derneklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Memleketlerinin kültürel değerlerini, örf ve adetlerini yaşatmaları için vatandaşlarımıza yer temini imkanı sunuyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.