Rezidans inşatında ölen işçi evlilik hazırlığı için 15 gün önce işe girm

Rezidans inşatında ölen işçi evlilik hazırlığı için 15 gün önce işe girm
İstanbul Kadıköy'de yaşanan rezidans inşaatının 15. katından düşerek hayatını kaybeden 22 yaşındaki Sezer Karakaş'ın acı haberi Samsun'un Asarcık ilçesinde oturan ailesini yasa boğdu.

15 gün önce işe girdiği öğrenilen Karakaş'ın 1 ay önce nişanlandığı ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.

İstanbul Kadıköy'de Genç İnşaat adlı firmaya ait rezidans inşaatında sabah saat 09.00 sıralarında vinçle malzeme transferi yapıldığı sırada 15'inci katta malzemeyi çekerken dengesini kaybeden Sezer Karakaş 15'inci kattan düşerek olay yerinde feci şekilde can verdi. Olayın ardından aynı inşaatta çalışan ve aynı ilçeden olan işçiler gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi Sezer'in Asarcık'ta oturan ailesine aynı inşaatta çalışan akrabaları tarafından verildi. Rezidans inşaatında çalışan 32 kişiden 28'i Asarcık ilçesinden bir biriyle akraba olan kişilerden oluştuğu öğrenildi. Kaza sonrası şoka giren işçiler eşyalarını toplayıp Samsun'a dönecekleri ve bir daha aynı inşaatta çalışmayacakları bildirildi.

15 GÜN ÖNCE İŞE BAŞLADI

Askerden yeni gelen Sezer Karakaş, babası ve ağabeyleri gibi inşaatlarda çalışmaya karar verdi. Aynı ilçeden 28 kişiyle beraber 15 gün önce İstanbul'a rezidans inşaatına çalışmaya gitti. Bir ay önce sevdiği kız ile aile arasında sözlenip nişan yapan Karakaş bir kaç ay sonra düğün yapmanın telaşına kapıldı. Ancak yaşanan kaza hem nişanlısını hem de ailesini yasa boğdu.

Ölüm haberinin verilmesiyle inşaat işçisi olan baba Yılmaz Karakaş'ın her telefon görüşmesinde oğlunu son günlerde yaşanan inşaat kazalarından dolayı sürekli dikkatli olması konusunda uyardığı öğrenildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.