RAYLI SİSTEM BATARYALARINA YERLİ ÇÖZÜM

RAYLI SİSTEM BATARYALARINA YERLİ ÇÖZÜM
ASPİLSAN Enerji, ürettiği nikel kadmiyum raylı sistem batarya için yerli malı belgesi alarak bir ürünü daha yerlileştirdi. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, batarya sistemlerinin Samsun tramvay araçlarında da kullanıldığını belirtti.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, açıklamasında, kurulduğu günden bu yana savunma sanayisinin enerji ihtiyaçlarına inovatif çözümleriyle cevap veren ASPİLSAN Enerji'nin, son yıllarda farklı sektörlere de yönelerek yeni ürünleri ile portföyünü önemli ölçüde genişlettiğini belirtti.

aspil.jpg

Batarya sistemlerinin Samsun, Kayseri, Adana ve İstanbul'daki tramvay ve metro araçlarında kullanıldığını belirten Kaan, şu bilgileri verdi: "Ülkemizin ilk milli elektrikli lokomotif projesi olan E5000'nin batarya sistemi de firmamızca tasarlanmış, üretimi tamamlanarak teslim edilmiştir. Ayrıca, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, ASELSAN Projeleri, Bozankaya Gebze–Darıca metro ve Gaziantep-Gaziray Banliyö projeleri için de ASPİLSAN üretimi yerli batarya sistemlerinin kullanılması hedeflenmekte olup, tasarım aşamaları tamamlanmıştır. Uluslararası standartlara uygun, global araç üreticilerinin belirlediği tüm şart ve gereksinimlere haiz batarya sistemlerimiz sayesinde artık raylı sistem sektöründeki önemli ve kritik bir teknolojide dışa bağımlılığımız sona ermiştir diyebiliriz. Bu kapsamda raylı sistem aküsünün yerli üretilmesi cari açığımızın azaltılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması açısından da ülkemize katma değer sağlayacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.