Pvp Serverler

Pvp Serverler
Başta Metin2 olmak üzere birçok oyunun pvp serveri bulunmaktadır. Pvp Serverler, normal oyunların zorluklarının aksine daha kolay ve etkinliği bol serverlerdir.

Başta Metin2 olmak üzere birçok oyunun pvp serveri bulunmaktadır. Pvp Serverler, normal oyunların zorluklarının aksine daha kolay ve etkinliği bol serverlerdir. Son zamanlarda oyuncuların vakit geçirmek için bu tarz pvp serverleri tercih ettiği görülmektedir. Dolayısıyla oyuncu popülasyonunun çoğu normal oyunları terkedip pvp sunucularına geçmiş ve dolayısıyla bu oyunların online sayısı oldukça azalmıştır. Günümüzde pvp serverleri aktif olarak oynanan oyunları aşağıda listeleyelim.

Hangi Oyunların Pvp Serverleri Bulunuyor?

  • Metin2
  • Knight Online
  • Silkroad Online
  • Black Desert Online
  • Cabal Online

Yukarıda pvp oyuncusu ana oyundan daha çok olan oyunlar listelenmiştir. Bu oyunlar mmorpg (Rol Yapma Oyunları) kategorisine girmektedir. Tarayıcı tabanlı oyunların da pvp serverleri bulunmaktadır.

Tarayıcı Tabanlı Pvp Serverler

  • Travian
  • Ogame
  • Transformice

Scriptleri internet ortamında paylaşılan bu oyunlar özel sunucu açmak isteyen kişiler tarafından yeni bir web sunucusu üzerinde aktif edilerek paylaşılmaktadır. Ana oyunlarına göre daha çok çeşidi bulunan bu tarayıcı tabanlı pvp serverler, kolay ve daha az emek harcayarak eğlenceye ulaşmak isteyen oyuncular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Pvp serverlerin de kendi içerisinde türlere ayrılabildiğini gözden kaçırmamak gerekir. Örneğin Metin2 pvp oyunlarında Kolay, Orta, Emek ve Wslik şeklinde türler bulunabilirken Knight Online oyunlarındaysa PK, Ardream ve Farm şeklinde server türleri bulunabilmektedir. Silkroad Online pvp serverlerde server türleri daha ziyade bitiş levellerine göre verilmektedir. Sırasıyla 80, 90, 100, 110 ve 120 Cap olarak giden bitiş levelleri server türünün zorluk derecesini ve oyun içeriğini göstermektedir. Örneğin 80 Cap bir serverde Avrupa karakterleri bulunmamaktadır. (Kaynak: https://www.pvpserverler.org/)

Metin2 Pvp Serverler

Hemen hemen her metin2 oyuncusunun pvp server oynadığı görülmektedir. Kısa bir boşluğunu bilgisayar oyunuyla değerlendirmek isteyen insanlar uzun emekler harcanarak karakter geliştirmek yerine daha az emek ile karakter gelişimlerini tamamlamak istiyorlar. Bu nedenle pvp serverlerin oyuncular tarafından daha çok tercih edilmesi günümüzde her gün onlarca metin2 pvp server açılmasına sebep oluyor. Yeni bir pvp servere başlamak isteyen oyuncuların en büyük sıkıntısı başladıkları oyun eski bir oyun ise oyuncular arası oluşan karakter gelişim farkının çok olmasıdır. Dolayısıyla 2020 yılı içerisinde açılan serverleri tercih etmektedirler. 2020 yılında açılan ve güncelliğini koruyan online sayısı yüksek pvp serverlerin bir kısmını sizlerle paylaşalım.

Yeni ve Güncel Metin2 Pvp Serverler

  • Livamt2
  • Lovamt2
  • Star2 Online
  • Rache2
  • Yivamt2
  • Wsmt2

Bu pvp server listesi günümüzün en başarılı oyunlarını içermektedir. Oyunların web sitelerinden detaylı tanıtımlarına ulaşabilirsiniz. Hatta online sayılarına da göt atmanız ne kadar kalabalık bir oyuncu popülasyonunda oynayacağınızın bilgisini verecektir. Listede yer verdiğimiz pvp serverler arasında yer alan wsmt2 dışındaki tüm oyunlar emek server kategorisine girmektedir. Yıllardır kolay server tercih edilmekteydi ve bu durumdan sıkılan oyuncuların çoğu emek serverlere yöneldi. İsminin emek olmasına aldanmayın hiçbir pvp server normal Metin2 kadar emek istememektedir. Emek pvp server türü normal Metin2 Tr oyun zorluğunun % 20’si kadar zorluktadır. Bu oran elbette pvp server sahiplerinin tasarladıkları düzene göre değişebilmektedir.

Knight Online Pvp Serverler

Knight Online, pvp serverleri bulunan oyunlar arasında en eski oyundur. 2002 yılında demo sürümü ile birlikte piyasaya çıkan bu oyun, üzerinden 18 sene geçmesine rağmen hala oynanmaktadır. Geçtiğimiz yıl steam üzerinde yeni bir sunucu açan nttgame, knight online oyuncularını sevindirmiştir. Ancak eski versiyonuyla yayına çıkan Knight Online, aşırı zorluğu ve çok emek istemesi sebebiyle günümüz oyuncularının ilgisini pek çekmemiş, oyuncuları knight online pvp oyunlarına yönlendirmiştir. Günümüz oyunlarının arasında en başarılı knight pvp server Sultanwar’dır. Sultanwar, diğer pvp serverlerin aksine iki sunucu ile birlikte hizmet vermektedir. İki farklı türde olan bu sunuculardan biri PK yani doğrudan pvp yapabileceğiniz bir server iken, diğeriyse farm yapabileceğiniz Light Farm server türündedir.

Günümüzün Popüler Knight Online Pvp Serverleri

  • Sultanwar
  • Logoswar
  • RealKo
  • DeathKo
  • Andreamtr

Knight online pvp serverleri daha önce hiç deneyimlemediyseniz yukarıda bahsetmiş olduğumuz serverler ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Zira günümüzde online sayısı az ve yapımı ile hiç uğraşılmamış birçok server bulunmaktadır. Bu tarz serverler knight online pvp serverlere bakışınızı değiştirebilir. Pvp oyunları arasından işlerini çok profesyonel yapan firmalar veya şahıslar bulunurken pvp sektörünün kalitesiz ve güvensiz olduğunu düşündürebilir. Dolayısıyla tercih sırasında dikkatli olmanız ve birkaç kriter ile seçiminizi yapmanız gerekmektedir.

Silkroad Online Pvp Serverler

Silkroad private server oynayan birçok oyuncu bulunmaktadır. Bunun sebebi Silkroad Online oyununun neredeyse her şeyi ücretli yapması ve oyuncuları bir hayli soğutmasıdır. Silkroad Online çok popüler olduğu zamanlarda oyunda yer alan para botları oyunun mevcut kapasitesini doldurur ve hiçbir şekilde yasaklanmazlardı. Kapasitesi dolduğundan dolayı normal bir şekilde oyununu oynamak isteyen oyuncular oyuna girmekte zorlanır, hatta aşırı lagtan dolayı oyundan düşerlerdi. Bu sebeple girişlerde problem yaşamak istemeyen her oyuncuya Premium eşyası aldırdılar. Oyun bu haliyle resmen pay to play (oynamak için para ödeme) bir hale büründü. Sunuculara koyulan 2 bin kişilik kapasiteler günümüz pvp serverlerin yarı kapasitesinde bile değildi. Resmen Premium eşyası satılması için yapılan bir hamle olan bu online sayısı kısıtlama işlemi, Silkroad Online oyununa çok oyuncu kaybettirdi. Oyunu bırakıp pvp serverlerin varlığını öğrenen oyuncular şanslarını silkroad private serverlerde denediler. Günümüzde silkroad pvp serverlere baktığımızda bu deneyişin güzel sonuçlandığını söylemek yanlış olmaz. Büyük forum ve tanıtım sitelerinde yer alan silkroad pvp serverlerin en başarılılarını seçip siz değerli okuyucularımıza aktarmaktan zevk duyarız.

Başarılı Silkroad Private Serverler

  • Rollet Online
  • VictoriaSro
  • SeaSro
  • SroKing
  • Olympia Online
  • Devils
  • Xpoena Online

Bu oyunların hemen hemen hepsi yıllardır aktif olan ve güncel tutulan pvp serverlerdir. Bazı isimler bünyesinde birden fazla sunucu barındırmaktadır. Örneğin bir sunucusu 80 Cap iken bir diğer sunucusu 110 cap olabilmektedir. Bir serverden oyuncularına sadece eski Çin karakterlerinin bulunduğu bir deneyim yaşatırken diğer serverinden Avrupa karakterlerinin bulunduğu bir oyun deneyimi yaşatmaktadır. Bu denli işlerini ciddiye alan pvp serverler var oldukça insanlara pay to play yani paralı oyun oynama olayını dayatan firmalar elbette başarısız olacaklardır.

Yazıda Kullanılan Terim ve Kısaltmaların Anlamları

Pvp: Oyun karakterleri arasındaki savaş anlamına gelen Player versus player kelimelerinin kısaltılmışıdır.

Private: Türkçesi özel olan ve server ile kullanıldığında özel sunucular anlamına gelmektedir. (Şahıslar ya da oyunun gerçek yapımcıları dışındaki firmalar tarafından kurulan sunucular.)

Server: Sunucu anlamına gelmektedir.

Ws: Anlamı pvp ile aynı olan oyuncular arası savaş ağırlıklı Metin2 server türüdür.

RPG: Role Play Game yani Rol Yapma Oyunu anlamına gelen kısaltmadır.

MMO: Türkçesi çok oyunculu, devasa büyüklükteki çevrimiçi oyun olan kısaltmadır.

MMORPG: Hem çok oyunculu hem de rol yapma olan çevrimiçi oyunlardır.

PK: Ws ve savaş ağırlıklı Knight Online server türüdür.

Farm: Kasma ve karakter geliştirme ağırlıklı Knight Online server türüdür.

Light Farm: Kasma ve karakter geliştirme türü olan bu tür sizlerin çok vaktini çalmadan bu işlemi yapabilmenizi sağlayan Knight Online server tipidir.

Premium: Silkroad online oyununda kullanan karaktere özel avantajlar veren ve oyuna giriş işlemini tek seferde yapmasını sağlayan bir nesne market ürünüdür. (Gerçek parayla satılır.)

Script: Bir işlevi yapan veya bir yapıyı oluşturan yazılım bütünüdür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.