PTT'YE BİLET TEPKİSİ!

PTT'YE BİLET TEPKİSİ!
Yaşlılık, çocuk bakım yardımı, dul ve yetim maaşı alanlardan, PTT'nin 10 liralık milli piyango bileti parası keserek bilet vermesi tepkiyle karşılandı.

Yardım parası alanların izni alınmadan satılan biletler, 'Devlet fakirleri milli piyango bileti ile zenginleştirecek!' şeklinde tepkiyle karşılandı. Görevliler, "Bu biletlerden personel olarak hiçbir kazancımız yok. Fakat bu biletleri merkezden gelen talimatlarla eritmek zorundayız." dedi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesi PTT şubesinde, devletten yardım alan vatandaşların maaşından milli piyango bileti ücreti kesiliyor. Yaşlılık, dul ve yetim maaşı, çocuk bakım yardımı, tarım destek parası alan vatandaşlara, paraları ödenirken arasına milli piyango bileti sıkıştırılıyor. Bilet karşılığında vatandaşın maaşından isteği dışında bilet parası kesiliyor. PTT şubesinden yardım haricinde başka işlem yapanlara herhangi bir şekilde milli piyango bileti teklif dahi edilmezken, yaşlı ve mağdur yardımı alan vatandaşların maaşından 10'ar TL'lik milli piyango bileti kesilmesi tepkiyle karşılanıyor. PTT görevlisi memurlar, vatandaşlara biletini bazen maaşının arasına verip tebligat bile yapmazken, bazen de 'Size milli piyango bileti verdim bilginiz olsun' diyerek bilgilendiriyor.

Gişe memurunun tebligat yapmadan bilet parası kestiği vatandaşlardan K.G., kendisine verilen maaşla birlikte bilet verilmediğini söylemesine rağmen vezneden aldığı paraların arasındaki bileti görünce, "Bana bilet vermişler" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Eşiyle birlikte 3 ayda bir 430 TL yaşlılık maaşı alan A.D. ise kendisine bilet vermesine alışkın olduğunu, köyündeki herkese aldığı yardımlarla birlikte bu biletten verildiğini söyledi. Verilen biletlerin ne işe yaradığını da bilmediğini söyleyen A.D., isteği dışında kendisine satılan biletten habersiz olduğunu dile getirdi.

"İADE EDENLERİNKİNİ GERİ ALIYORUZ"

"Yardıma muhtaç vatandaşa kendi iradesi dışında neden bilet satılıyor?" şeklindeki soruya görevliler farklı cevaplar veriyor. İlk önce iddiaları kabul etmek istemeyen görevliler, daha sonra durumu kabullenmek zorunda kalarak, kendilerine satılmak üzere her ay Milli Piyango'dan bilet gönderildiğini kendilerinin de bu şekilde biletleri satmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Vezirköprü'ye ayda 3 bin bilet verildiğini, kendilerinin genel merkeze yaptıkları ısrarlar sonucunda bu bilet sayısını 2 bine kadar düşürebildiklerini söyleyen görevliler, bileti alan yaşlı vatandaşların bazılarının aldıkları bileti daha sonra geri getirdiklerini kendilerinin de hiçbir münakaşaya girmeden bu biletlerini aldıklarını ifade etti.

"Hayatında hiçbir şekilde şans oyunu oynamamış veya kumara bulaşmamış kimselere bu biletlerin verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise görevliler, bu konuda yorum yapamayacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Kendi inisiyatifimize kalsa bu biletleri asla satma eğiliminde olmayız. Bu biletlerden personel olarak hiçbir kazancımız da yok. Fakat bu biletleri merkezden gelen talimatlarla eritmek zorundayız." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.