PROTOKOLE BANKA ENGELİ

PROTOKOLE BANKA ENGELİ
Kırmızı beyazlı Yönetim Samsunspor'un eski Başkanı Kazım Yılmaz ile yapılan protokol anlaşması ile ilgili resmi siteden açıklamalarda bulundu.

TFF HUKUK KURULU PROTOKOLÜ GERÇEKSİZ SAYDI 
Samsunspor Yönetim geçtiğimiz yıl Kırmızı beyazlıların eski Başkanı Kazım Yılmaz alacakları ile Samsunspor Kulübü arasında gerçekleşen protokol konusuyla ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi;" 01 Haziran 2017 tarihi itibarı ile basına yansıtılmış olan Samsunspor eski başkanlarından Sayın Kazım Yılmaz’ın, Samsunspor gelirleri üzerindeki temliklerini kulübümüze devir etmesine ilişkin geçen sezon başında yapılan protokolün neden gerçekleşmediği sorusunun yanıt bulması için bu açıklama zorunlu olmuştur. Sayın Kazım Yılmaz ile kendisine nakten verilecek 7 Milyon TL karşılığında kalan alacaklarını Samsunspor’a devir etmesi konusunda anlaşılmış ve bugün basına servis edildiğini gördüğümüz “ön protokol” düzenlenmiştir. İmzaları takiben bu protokol ile tarafımızdan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kuruluna müracaat edilmiş ve Kazım Yılmaz’a ait temliklerin bu protokole istinaden kaldırılması konusunda görüş istenmiştir. Ancak TFF Hukuk Kurulundan gelen yanıtta bu protokolün geçerli olmadığı, temliklerdeki muhatabın Kazım Yılmaz değil, bir bankanın olduğu ancak o bankadan bir yazının gelmesi halinde temliklerin kaldırılabileceği ifade edilmiştir."

BETEMLİKLER BANKAYA DEVİR EDİLMİŞ 
"Yani Sayın Kazım Yılmaz alacağı nakte karşılık devir edeceğini protokol ile taahhüt ettiği temliklerini bir bankaya devir etmiştir. Bu durum Sayın Yılmaz ile paylaşılmış ve protokolün gereklerinin yapılması istenmiş, ancak ne yazık ki bu talebimiz karşılık bulamamıştır. Bu gelişmelerin ardından Sayın Yılmaz ile hem yönetim kurulumuzun hem de ortak dostlarımızın defaatle yaptığı görüşmelerden de bir sonuç alınamamış ve yapılan bu protokol geçersiz kalmıştır. Son yaptığımız “Basın Toplantısında” başkanımız Erkurt Tutu’nun çağrısını bu noktada tekrar etmek isteriz; Sayın Yılmaz bugün tarihi itibarı ile kalan alacağını Samsunspor’un süper lige çıkacağı sezona kadar erteleyerek kulübe katkı vermesinin, taşıdığı Başkan sıfatına yakışacağını belirtmek isteriz. Biz Samsunspor Yönetim Kurulu olarak başkanımızın yaptığı bu çağrının arkasındayız. Ayrıca Samsunspor’un lehine gelişecek her türlü öneriye de açık olduğumuz kesindir. Eğer istenilen Samsunspor’a katkı vermek ise bu, önemli bir fırsattır. Geçmişte kalan bu protokolü kimlerin ve ne amaçla paylaştığını bilmiyoruz. Amacımız ve görevimiz Samsunspor menfaatlerini aramak ve kollamaktır. Bunu yaparken Samsunspor’a hizmet etmiş insanlara zarar verecek açıklamalardan mümkün olduğunca uzak durduk. Ancak bu duruşumuzun yanlış değerlendirilmesi, bu kulübe hizmet vermekten başka gayesi olmayan insanları da incitmektedir. Bu sebeple doğru olan bu bilgilerin spor kamuoyu ile paylaşılması kaçınılmaz olmuştur. Saygılarımızla spor kamuoyunun bilgilerine sunarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.