POLONYALILAR SAMSUN'DA

POLONYALILAR SAMSUN'DA
Kentin tarihi ve turistlik mekanlarını gezerek hayranlıklarını dile getirdi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Müdürlüğü ve Ulusal Ajans'ın yürüttüğü 'Hayat boyu öğrenme Comenius Projesi' kapsamında projeleri kabul olan Samsun'un İlkadım İlçesi Çatkaya Köyü Ortaokulu'nun öğrencileri ve öğretmenleri geçen yıl Kasım ayında ve geçen Nisan ayında Polonya'nın Krakow'a bağlı Jordanow kasabasına gitti. Yürütülen proje kapsamında Çatkaya Ortaokulu'ndan 3 öğretmen ve 11 öğrenci, Polonya'nın Jordanow kasabasına gitmesinin ardından bu kez de Polonyalı öğretmenler Samsun'a geldi. Çatkaya Ortaokulu'nu gezen ve derslere giren Polonyalı misafirler, Samsun'un tarihi ve turistlik mekanlarını gezdi.

Tütün İskelesi, Bandırma Vapuru, Kent Müzesi, Anıt Park, Yabancılar Pazarı, Doğu ve Batı Park, Amazon Köyü ile Büyük Samsun Cami'ni gezen Polonyalı misafirler, denizi, tarihi mekanları ve geçmişi ile Samsun'un çok büyük bir şehir olduğunu ifade etti. Samsun'a hayran kaldıklarını belirten Polonyalı İngilizce öğretmeni Justyna Kowalcze ve okul müdürü Janusz Lukasz, Çatkaya Ortaokulu İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Emel Sandıkçı'nın evine konuk oldu. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen sohbette Emel Sandıkçı, Polonyalı okul müdürü Janusz Lukasz'a Samsunspor forması hediye etti. Formayı üzerine giyen Lukasz, Samsunspor hakkında bilgi alıp, Süper Lig yolunda Kırmızı-Beyazlı takıma başarı diledi.
Polonyalılar gelecek yıl Mayıs ayında öğrencilerle birlikte Samsun'a gelerek Çatkaya Ortakokulu'na misafir olup 10 gün boyunca kenti gezecek.

xxx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.