Polise satırla saldıran şahıs vuruldu

Polise satırla saldıran şahıs vuruldu
Fatih'te polise satır çeken ve polisi yaralayan Mert T. (28), polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Ağır yaralı Mert T. ve yaralana polis hastaneye kaldırıldı.

Olay, Kocamustafapaşa Meydanı'nda saat 15.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, satırlı dolaşan ve naralar atan Mert T., daha önce kendisini darp ettiğini öne sürdüğü polislerin yanına gelmesini istedi. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine geldi. Bu sırada Mert T.'nin annesi çocuğunu sakinleştirmeyi çalıştı. Annesinin sakinleştirme çabalarına cevap vermeyen Mert T. polislerle tartışmaya devam etti. Güvenlik güçlerinin havaya uyarı ateşi açmasıyla beraber sokağın sonuna kadar koşan Mert T., kendisini durdurmak isteyen polislere satırla saldırdı. Bir polis memuru çıkan arbedede yüzünden ve omzundan yaralandı. Mert T. de polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Yaralı polis memuru Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralı şahsa ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Şahıs, olay yerine gelen ambulansla İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Mert T.'nin yıllardır Kocamustafapaşa'da oturduğunu belirten bazı mahalle sakinleri, “Mert kendi halinde bir çocuktu. Polisler geçen günlerde kızdırmıştı. Mert T'ye ters kelepçe takmışlar ve suratına tekme atmışlardı. Mert günlerdir kendisini darp eden polisleri arıyordu. Olay yerine gelen polisler Mert'i sakinleştirmeye çalıştı. Ama yeterli olmadı. Neden böyle bir şey oldu anlamadık." dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.