Polis uyuşturucuyla savaşıyor

Polis uyuşturucuyla savaşıyor
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlülüğü, Çarşamba'daki 10 lisede eğitim-öğretim gören yaklaşık 7 bin öğrenciye madde bağımlılığı seminerleri verecek.

Seminerlerle ilgili konuşan Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, "Dünya genelinde endişe verici boyutlara ulaşan madde bağımlılığı sorunu globalleşmenin de etkisiyle ülkemizi de giderek daha yakından ilgilendirmektedir. İlk olarak merak saikıyla başlayan madde bağımlılığı arkadaş çevresi, kişisel sorunlar, ailevi sorunlar eklenerek devam etmektedir. Yine artan nüfus, kültürüler ve sosyal bağların zayıflaması, hızlı şehirleşme, internet başta olmak üzere, teknolojinin menfi araçlarla kullanılması, madde bağımlılığını artıran diğer nedenlerdir." dedi.
"ESRAR İLK SIRADA"
Uyuşturucu maddeler, beyin ve akıl sağlığının en büyük düşmanıdır diyen Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, “kişinin sindirim sisteminden, karaciğer ve böbreklerine kadar, gözünden solunum sistemine kadar daha bir çok zararlarından söz etmek mümkündür. Bu sebeplerle uyuşturucu madde kullanımın iş hayatımıza, aile ve ülke bütünlüğümüze verdiği zararlar ifadelere sığdırılamaz” dedi. İntiharların cinayetlerin her türlü fuhşiyat, gasp ve anarşinin temelinde yine uyuşturucu maddelerin olduğunun altını çizen Serdar, "Ülkemizde yapılan araştırmalara göre 60 binlerle ifade edilen uyuşturucu olaylarında 50 binlerle ifade edilen esrar olayları başı çekmektedir. Çarşamba ilçemizde de gerek daha önce yapılan operasyonlar, gerekse devam eden operasyonlar ile duyarlı vatandaşlarımızın yapmış oldukları ihbarlar sonucu madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla, gerek satılması gerekse kullanılması kapsamında gerekli tedbirleri almaktayız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onara sağlıklı yaşama bilincinin kandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmekte, bu bağlamda okul, öğretmen, aile ve toplumun iş birliği daha da önem taşımaktadır. Çarşamba ilçemizde gençlerimizin bağımlılıktan koruma konusunda toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek adına önemli bir adım atıyor ve ilçemizde bulunan 10 lisemize yaklaşık 7 bin öğrencimize haftalık periotlar halinde madde bağımlılığı ile ilgili seminerler vereceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.