PKK'ya hava operasyonu

PKK'ya hava operasyonu
ÇÖZÜM süreci' başlatıldıktan sonra savaş uçakları, Türk savaş uçakları, ilk kez yurt içinde PKK'lılara yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'dan havalanan 1-16 uçakları, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca üs bölgelerine yakın olan ve 11 Ekim'den beri taciz ateşi açan PKK'lıların kamplarını bombaladı. Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca üs bölgesinde bulunan askerlere PKK'lıların 2-3 gündür roketatar ve doçkalar ile taciz ateşi açmasından sonra önce bölgede keşif yapan savaş uçakları, dün gece belirlenen hedeflere hava saldırı gerçekleştirdi. Diyarbakır'da bulunan Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi 8. Ana Jet üssünden kalkan F-16 savaş uçakları, dün saat 23.00 sıralarında Dağlıca'da üs bölgelerine taciz ateşinde bulunan PKK'lıların bulundukları kamplarını bombaladı.
Hava bombardımanı PKK kaynakları tarafından da doğrulanırken, can kayıpları konusunda şimdiye kadar bir açıklama yapılmadı. Çözüm sürecinin başlamasından sonra yurt içinde PKK'lılara yönelik ilk kez hava saldırısı gerçekleştirilirken, Genelkurmay Başkanlığı 11 Ekim'de, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yurtiçinden Dağlıca'daki üs bölgelerine taciz ateşi açılmış, anında en ağır şekilde ateşle karşılık verilmiştir" açıklaması yayımlamıştı.
DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.