PKK'dan polis aracına silahlı saldırı!...

PKK'dan polis aracına silahlı saldırı!...
DİYARBAKIR'da PKK'lıların polis aracına yönelik düzenlediği silahlı saldırıda 3 polis memuru yaralandı.

Polislerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından yapılan operasyonda saldırıya yakın bölgede beyaz renkli Toros marka otomobilin içinde 1 PKK'lının cesedi bulundu.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yakınlarında devriye görevi yürüten polis aracına, başka bir otomobilde bulunan PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saat 06.30 sıralarında meydana gelen saldırıya polislerin de karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Bir süre yaşanan çatışmada 3 polis memuru yaralanırken, PKK'lılar kaçtı. Yaralı polisler bölgeye çağırılan ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

BEYAZ TOROS'TA PKK'LININ CESEDİ BULUNDU 

Saldırının ardından bölgeye takviye polis ekipleri sevk edilerek, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Operasyonda saldırının gerçekleştirdiği yere bir iki sokak ötede park edilmiş bir beyaz Toros marka araç ele geçirildi. Araçta yapılan aramada saldırıyı düzenleyen PKK'lılardan birinin öldüğü belirlendi. Araçta bulunanların çatışma sırasında ölen PKK'lıyı otomobilin içinde bırakarak, yaya olarak kaçtıkları belirlendi. Ölen PKK'lının üzerinden kimlik çakmazken, kimliğini belirlemek için parmak izi alınarak tespit edilmeye çalışılıyor. Kaçan PKK'lılar etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Yapılan ilk incelemede saldırıda kullanılan beyaz Toros marka aracın çalındığı belirlendi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.