PKK yol kesip kimlik kontrolü yaptı

PKK yol kesip kimlik kontrolü yaptı
ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde hendekler kazarak sokakları araç girişlerine kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri dün gece de yol kesip kimlik kontrolü yaptı.

Öğretmenlerin bulunduğu servis aracına saldıran grup, bir öğretmeni yaraladı.

İdil'de pazar gecesi Turgut Özal Mahallesi'ndeki sokakların girişlerini kepçeyle kazıp hendek açarak kapatan PKK'lılar dün gece Turgut Özal Mahallesi'nde öğretmenleri taşıyan servis aracına taşlarla saldırdı. Minibüse isabet eden taşlardan kendilerini korumaya çalışan öğretmenler paniğe kapıldı. Saldırıda başına taş isabet eden bir öğretmen yaralandı. Minibüs sürücüsü gaza basarak aracı bölgeden uzaklaşırken, başından yaralanan öğretmen hastanede tedavi altına alındı.

Gece geç saatlerde ise Adile Naşit Caddesi üzerine çıkan yüzleri kapalı saldırganlar, yoldan geçen araçları durdurup içindekilerin kimliklerini kontrol etti. Ellerinde silah ve molotof bulunan gruplar bir Mobese direğini de keserek devirdi.

Olay yerine sevk edilen polis ekiplerine molotof ve taş atan saldırganlara, gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale edildi. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan saldırganlar izlerini kaybettirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.