Piazza AVM’den Bir İlk!

Piazza AVM’den Bir İlk!
Bu Serginin Başrolünde Piazza AVM’nin Kadın Çalışanları Var

 

          Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çok özel ve interaktif bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir ilke imza attı. Samsun Piazza AVM yönetiminin, mağazalarında çalışan kadın personellerine sordukları “Kadın Olmak” sorusuna verdikleri yanıtların fotoğraflanmasıyla oluşturduğu sergi, annelikten başarıya, güçten fedakârlığa kadar birbirinden çarpıcı pek noktaya dikkat çekti.

Samsun Piazza AVM,  ziyaretçilerine sergiye interaktif bir katılım imkanı da sundu. Sergiyi ziyaret eden Samsunlular, konuşma balonu şeklindeki tahtalara kendi mesajlarını yazıp kendilerini fotoğraflayarak sosyal medyadan #Kadinolmak hashtagi ile paylaştı.

Ziyaretçilerine yılın her günü kaliteli ve hesaplı alışveriş fırsatları sunan Samsun Piazza AVM, özel gün ve haftaları da günün anlam ve önemine uygun etkinlikler ile kutluyor. Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin Müdürü Necati Ufuk Toydemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önemli etkinliklere imza attıklarını belirterek, kadın olmanın her yerde olduğu gibi iş hayatında da çok zor olduğunun altını çizdi.

2015 yılında, temizlik makinelerinin direksiyonuna sadece kadınlardan oluşan “Makineci Kızlar” ekibi ile kent halkının beğenisini toplayan Samsun Piazza AVM özellikle kadın çalışan istihdamı ile öne çıkıyor.

Bu sergi ile perakende sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerini, gerçekleştirdikleri istihdamlarda kadın gücüne ve kadın çalışanın kuruma sağladığı değere büyük önem verdiklerini belirten Samsun Piazza AVM Müdürü Necati Ufuk Toydemir, “29 Mart tarihinde AVM olarak üçüncü senemizi dolduruyoruz. Bugün Karadeniz’in en çok sevilen ve tercih edilen AVM’si olmamızda kadın çalışanlarımızın emeği çok büyük. Açıldığımız günden bu yana büyük özveri ile çalışıp, erkeklere taş çıkaran kadın personellerimiz ile gurur duyuyoruz. 2016 senesinde de kadın çalışanlarımızı destekleyen birçok çalışma yürüteceğiz” dedi.

Kadınların, haklarına kavuşmaları için mücadele ettikleri günün anısına ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye’de ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlandı. 1975 yılından sonra ve onu izleyen yıllarda ise daha yaygın ve yığınsal olarak kutlanmaya devam edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.