Petrol 3 ayda yüzde 24 ucuzladı

Petrol 3 ayda yüzde 24 ucuzladı
Petrol fiyatları talep daralması nedeni ile son 3 ayda yüzde 24 ucuzladı. Brent çıkışlı petrolün varili 3 ay önce 108 dolardan alıcı bulurken, bugün 82,91 dolara kadar geriledi.

Petrol fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş en çok Rusya ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 27 Kasım'da Viyana'da bakanlar seviyesinde yapacakları zirvede petrol fiyatlarında yaşanan düşüşü önlemek için alınacak tedbirleri ele alacak. OPEC üretim kapasitesini düşürerek varil fiyatlarının 100 dolar seviyesine çıkmasını hedefliyor.

The Moscow Times'in haberine göre, dünya petrol arzının yüzde 40'ını sağlayan OPEC'in günlük 30 milyon varil olan üretimini 1 milyon varil kısması gerekiyor. Ancak OPEC ülkeleri arasında henüz bir uzlaşma sağlanabilmiş değil. İran ve Venezüella üretimin kısılmasını desteklerken, Kuveyt yüzde 14 daha düşerek varilin 76 dolara kadar gerileyebileceğini öngörüyor.

BNP Baribas uzmanı Harry Tchilinguirian'ın, Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre, OPEC fiyatların aşırı düşmesinden memnun olmaz. 80-85 dolar aralığında olan fiyat 95 dolara kadar yeniden yükselebilir.

Commerzbank AG'den Eugen Weinberg ise petrol varil fiyatlarının 80 dolar seviyesini koruyacağını, OPEC'in herhangi bir müdahalede bulunmaması durumunda 80 doların altının da görülebileceğini kaydetti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.