Pes etmemek üzerine sıcak bir öykü: "HAYATTAN KORKMA"

Pes etmemek üzerine sıcak bir öykü: "HAYATTAN KORKMA"
Başrollerini Zeki Alasya, Tarık Papuççuoğlu, Hakan Boyav, Zeynep Eronat, Suzan Aksoy ve Ceren Soylu'nun paylaştığı filmde, usta oyunculara Sedef Avcı, Mert Fırat ve küçük oyuncu Fırat Can Aydın eşlik ediyor.

Film bir kasabada kendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üç ailenin öyküsünü anlatıyor. Mandıracılık yapan Talat, tavuk yetiştiren Bedrettin ve babadan kalan fırınında ekmek üreten Rıfkı, doğduklarından beri aynı kasabada yaşayan, çoluk çocuğa karışmış, çocukluklarından beri birbirlerinden hiç ayrılmamış üç arkadaştır. Talat'ın çocuğunun hastalanması ile hayat bir anda değişmeye başlar.



Hayattan Korkma, kapitalizmin topluma dayattığı markalaşma ve bireyselleşmenin doğurduğu yalnızlığı, bu yalnızlığın fark ettirmeden bizden koparıp götürdüğü insanlık değerlerini yeniden hatırlamamızı sağlıyor. Film, orta yaş ve üstüne, çok değil bundan 25-30 yıl önce Türk toplumunun özünde var olan; aile, komşuluk, dostluk, toplumsal dayanışma gibi değerleri hatırlatırken, gençlere ve çocuklara da belki ütopya gibi gördükleri bu değerleri kazandırarak, hayattan korkmadan yaşayabilmeleri için bir anahtar sunuyor.