PAZAR YERLERİNDE TAVİZE YER YOK

PAZAR YERLERİNDE TAVİZE YER YOK
İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelinde belirli günlerde kurulan semt pazarında koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan tedbirlere yönelik olarak denetimlerinde taviz vermiyor

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri semt pazarları giriş, çıkışlarında maske ve eldiven denetimlerine devam ediyor. Zabıta ekipleri, pazar girişinde kurulan kontrol noktasında pazara gelen vatandaşlara el dezenfektan döküp maskesiz olanlara ise ücretsiz maske dağıtıyor. Vatandaşlar pazar girişinde sosyal mesafe kuralına uyarak zabıta ekiplerinin yönlendirmesiyle içeri alınıyor.

lkadim-denetim02.JPG

Maskesiz girişlere izin vermeyen ekipler, pazarcı esnafını da denetliyor. Satış yapan pazarcı esnafına maskesiz ve eldivensiz çalışmamaları konusunda sürekli uyarılarda bulunan ekipler semt pazarına gelen 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların da pazar yerine girişine izin vermedi. Denetimlerde alışveriş yapan ilçe halkına maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve elle ürün seçmemeleri konusunda pazarda görevlendirilen çevre zabıta ekipleri hem pazarcının hem de vatandaşın ateşini ölçüyor.

lkadim-denetim05.JPG

"Sık sık uyarılıyoruz"
Denetim sırasında ürünlerini poşetlemediği için zabıta ekipleri tarafından uyarılan pazarcıya ise zabıta ekipleri ürünlerin poşetlenmesinde’de yardımcı oluyor. Ekiplerin yardımcı olduğu pazarcı esnafı ise" Zabıta ekipleri bize her zaman, her açıdan yardımcı oluyorlar. Gerekli şekilde uygun olan kurallara göre hareket ediyoruz. Elle ürün seçtirmiyoruz. Bütün ürünleri kendimiz tartıp müşteriye sunmaktayız.

lkadim-denetim01.JPG

Ambalajlı mal satmak için ve maske ile eldiven konusunda sık sık uyarılıyoruz. Biz de müşterilerimizi elimizden geldiği kadar uyarıyoruz ama yine de sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar illa ki mal seçmek istiyor. Elimizden geleni yapıyoruz ve şu an seçtirmiyoruz. Mesafeye de dikkat ediyoruz. Tezgahların arasına 3 metre bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

lkadim-denetim10.JPG

“Hayati önem taşıyan kurallara herkesin uymasını istiyoruz”
İlkadım ilçemizde kurulan halk pazarlarımızda hijyen denetimlerini artırdıklarını söyleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı;” İnsan hareketliğinin en yoğun olduğu alanlar arasında bulunan pazar yerlerinde sıkı denetimler gerçekleştiriyoruz. Alınan önlemler, koyulan kurallar tüm pazar yerlerimiz için geçerli. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan hayati önem taşıyan bu kurallara eksiksiz şekilde uymalarını istiyoruz.

lkadim-denetim12.JPG

Maskesiz vatandaşların pazara girmesine ve alışveriş yapmasına izin vermiyoruz. Sosyal mesafenin korunması konusunda görevlendirdiğimiz çevre zabıta arkadaşlarımız, ürünlerin elle seçilmemesi gibi kurallar hakkında pazar içinde uyarılarda bulunuyorlar. Biz de tüm ekiplerimizle ve imkanlarımızla sahada mücadele etmeye, toplum sağlığını korumak için çalışmaya ve halkımızın yanında yer almaya devam ediyoruz Bu çalışmalarımız iş birliği içinde devam edecek” dedi.
lkadim-denetim13.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.