PASTIRMA SICAKLARINA DİKKAT

PASTIRMA SICAKLARINA DİKKAT
SAMSUN'da Dahiliye Uzmanı Dr.Fatma Cömert, pastırma sıcakları nedeniyle vatandaşları uyararak, "Yaşadığımız bu günlerde sağlığımıza daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.

Pastırma sıcakları mevsimler içerisinde en tehlikeli dönemdir. Bu dönemde hastalıklar daha sık görünür" dedi.

Eskilerin 'Pastırma Ayazı' dedikleri, son dönemlerde ise 'Pastırma Yazı' diye nitelendirilen günlerin geldiği Samsun'da hava ısıcakları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Meteoroloji yetklilerinden alınan bilgiye göre 18 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlar da kendilerini sokaklara attı. Çocuklarını park ve bahçelere götürüp eğlendiren aileleri uyaran Dahiliye Uzmanı Dr.Fatma Cömert, pastırma sıcaklarının, yalancı yaz günleri olarak görülmesi gerektiğini belirterek, "Yaşadığımız bu günlerde sağlığımıza daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. Pastırma sıcaklarının mevsimler içerisinde en tehlikeli dönem olduğuna dikkat çeken Uzm.Dr.Cömert, bu dönemlerde hastalıkların daha sık göründüğünü ifade etti.

Özellikle kışın kendini iyice hissettirmemesi dolayısıyla yaz kıyafetlerinin kullanıldığını söyleyen Uzm.Dr. Fatma Cömert, "Öğlen parlak bir gökyüzü ve güneşe rağmen, akşam güneş battıktan sonra bir kış serinliği oluşuyor. Aniden düşen sıcaklık, gündüz güneşin etkisinden kıyafetleri inceltenleri gafil avlıyor ve bağışıklık sistemi adeta çöküyor. Gribal enfeksiyon teşhisiyle bize müracaat edenlerin sayısında ciddi manada bir artış görülüyor. Genç bünyeler de bu tür rahatsızlıklar daha da fazla oluyor" dedi.

İnsanları mutlu eden böylesi güneşli havalarda tedbiri elden bırakmamak gerektiğini hatırlatan Dr. Fatma Cömert, "Gün içerisindeki ani hava değişikliklerine karşı önlemimizi almakta tembel olmayalım. Mutlak surette yanımızda mont ya da hırka bulunduralım. Özellikle de bu tedbiri çocuklarımız için de yapalım. Onlar bu durumdan daha fazla etkileniyorlar. Kalorisi yüksek gıdalar tüketmeye özen gösterip, bol bol sıvı tüketmeliyiz" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.