Parti değişti koltuk sabit kaldı

Parti değişti koltuk sabit kaldı
Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, partilerinden yeniden aday gösterilmeyen beş mevcut belediye başkanı ile bir müstafi belediye başkanının yanı sıra, iki bağımsız aday ve dört yeni partiden aday olanlar, seçimlerden zaferle ayrıldı.

Türkiye genelinde, yerel yöneticilerin belirlenmesi için kurulan yaklaşık 208 bin sandıkta vatandaşlar oy kullandı. 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, partilerinden aday gösterilmeyen altı belediye başkanı, kesin olmayan sonuçlara göre yeniden seçildi. Partilerinden yeniden aday gösterilmeyen beşi mevcut olan ve biri müstafi belediye başkanı, 31 Mart'ta tekrar yarıştı. Mevcut iki belediye başkanı bağımsız olarak seçimi kazanırken, dördü de yeni partileriyle sandıktan zaferle çıktı.

434966400-265526723293059-720181669825981676-n.jpg

Partisinden aday gösterilmeyen bir isim de Adnan Topal oldu. Ladik ilçesinde AK Parti'li Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in vefatının ardından yapılan seçimde, Belediye Meclisi tarafından başkan seçilen AK Parti'li meclis üyesi Adnan Topal, partisinden aday gösterilmedi. Yeniden Refah Partisi'nden aday olan Topal, AK Parti'den aday gösterilen ve Merhum Nurhan Yapıcı Özel'in eşi Gürkan Özel'e karşı yüzde 41,89 oy oranıyla seçimi kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.