PARKOMAT MAKİNESİ GİTTİ VATANDAŞIN ŞİKÂYETLERİ GELDİ

PARKOMAT MAKİNESİ GİTTİ VATANDAŞIN ŞİKÂYETLERİ GELDİ
Samsun'da yol üzeri ücretli otopark uygulaması döneminin sona ermesiyle birlikte vatandaşın park etme sorunu boy göstermeye başladı. Parkomat makinesinin kaldırılmasından dert yanan vatandaş, kısa sürede benzer bir uygulamanın gelmesini istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "105 adet parkomat makinesi, daire başkanlığı ekiplerimiz tarafından sökülecek. 1 Şubat itibarıyla uygulama kalkmıştır" açıklamasının ardından parkomat makineleri Samsun'da kaldırılmıştı. Uygulamanın kalkması ile birlikte araç kullanıcılarına gelen park cezaları da artış gösterdi. Bu durumdan oldukça fazla şikâyetçi olan araç kullanıcıları benzer uygulamanın tekrar gelmesini istedi.

İHALEYİ ALAN FİRMA İLE SÖZLEŞME SÜRESİ DOLDU
Parktek Otopark İşletmeciliği tarafından işletilen parkomat uygulamasının sona erme sebebi ise ihaleyi alan firma ile yapılan 10 yıllık sözleşme süreci tamamlanmış olması. Sözleşmenin 1 Şubat 2022 tarihi itibariyle sona ermesiyle beraber uygulama da zaman kaybetmeden kaldırıldı. Bu konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "2011 yılında trafik sirkülasyonu ve geometrik düzenleme projeleri hazırlanarak, il genelinde ve Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde bulvar ve caddelerdeki yol üzeri park yerlerinin tespiti ve ücretli parklanmanın işletilmesini kapsayan sözleşme sona erdi. Sözleşme süresinin tamamlanmasıyla uygulama il genelinde kaldırıldı" ifadelerini kullanmıştı. 

105 ADET PARKOMAT MAKİNESİ SÖKÜLDÜ
Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı zimmetine zimmetine geçen 105 adet parkomat makinesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı ekipleri tarafından söküldü. Ayrıca Samsun'daki araç sürücüleri ücretli parkomatla ilgili herhangi bir ücret talep edilmesi durumuna karşı uyarıldı. Herhangi bir ücret talep edilmesi durumunda, para talep eden kişilerin polise ihbar edilmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Nermin BAHADIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.