"PARALEL YAPIYI TEMİZLEYEMİYORLAR!"

"PARALEL YAPIYI TEMİZLEYEMİYORLAR!"
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Tanrıkulu, Paralel yapı ile mücadele için kaldırılması gündemde olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu için tepki gösterdi.

Tanrıkulu, "Paralel yapı ile mücadele etmek için 657'nci maddeyi kaldırıp 600 bin kamu çalışanının mağdur edilmesi kabul edilemez" diye konuştu.

"BÜTÜN DÜZEN ALT ÜST OLUR"

Paralel yapı ile mücadele için 657'nci maddenin kaldırılması isteğine tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Tanrıkulu, “Devlet memurlarının en önemli kazanımı olan iş güvencesinin kaldırılacağı bugünlerde yoğun olarak konuşuluyor. Bilenler konuşuyor ama bilmeyenler de sadece yağcılık yapmak adına bu konuda ahkam kesiyor.Bu durum esasen memur olsun olmasın her vatandaşımızı ilgilendiren bir durumdur. Bazı insanlar, “Devlet memurluğunun iş güvencesi mi olur?, bunu kaldıralım. Çalışan devlet memuru da var, çalışmayan devlet memuru da var. İş güvencelerini kaldıralım’ diyorlar. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken, devlet memurluğu yapan kişilere iş güvencesini verenler, kimse işten atılmasın, Ahmet, Mehmet işsiz kalmasın diye vermemişti. Çünkü; devlet memurları, devlet adına görev yapan kişilerdir. Soyut devlet, devlet memuru ile somutlaşır. Devlet memurlarına iş güvencesi; devlet adına, millet adına hata yapmaya zorlanmasınlar, siyasi iktidarlardan korkmadan, milletin, devletin menfaatine çalışsınlar diye verilmiştir. Öyle olmasa ne olurdu? Filan partinin adamı Devlet memuruna “Ben bu devleti yöneten partinin ilçe başkanıyım. Beş liralık iş yaptık ama sen on liralık iş yapmış gibi imza atacaksın. Kolaysa atma bakalım’ derdi.  Halbuki, devlet memurları iş güvencesine sahip olduğunda, devletin malını mülkünü, milletin hakkını, hukukunu koruma gücünü de kendisinde hisseder. Bu anlamda devlet memurlarının iş güvencesine sahip olması önemlidir. Maalesef özellikle de Sayın Cumhurbaşkanı, ‘657 sayılı Devlet Memurları Kanununu kaldıracağım’ diyor. Bunun nedeni sorulduğunda, ‘Paralel yapı ile mücadele edilmesi için 657’nin kaldırılması gerekir’ diyor. Paralel yapı ile mücadele  edeceğim diye, devletin bütün düzenini alt üst edecek bir yapılanmaya bizleri mahkum edemezsiniz. Kendi yaptığınız hatayı devlet memurunun iş güvencesini alarak düzeltemezsiniz. Bu yapılacak değişikliğin sadece devlet memurlarını ilgilendiren bir değişiklik olduğunu da düşünmüyorum. Bu yapısal bir değişiklik ve ülkenin her bir vatandaşını da ilgilendiren bir meseledir” dedi.

600 bin kamu çalışanının iş güvencesinin elinden alındığında huzurun bozulacağını söyleyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Tanrıkulu, "Buna hiçbir vatandaşımızın rıza göstermemesi lazım. Oyunu hepimizin görmesi lazım. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Eğer siz yüzde 49.5 oy aldınız diye iki milyon 600 bin kamu çalışanının iş güvencesini elinden almaya kalkarsanız, işte o zaman huzur bozulur ve bizim de haklarımızı tehdit eden bu uygulamalara karşı her türlü mücadeleyi, gerginliği bu ülkede yaratma hakkımız doğar. Bundan ne bu ülkenin, ne siyasi iktidarın, ne de milletimizin kârı olur. Bu duygu ve düşüncelerle toplumun her kesimini sağduyulu davranmaya memurun iş güvencesinin elinden alınmasını müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum