Panayıra Büyük İlgi

Panayıra Büyük İlgi
Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Dünya Sağlık Örgütü sağlığı korumak ve geliştirmek için; sedanter çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedefleyen ...

'Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı' dün birçok öğrencinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı'nda Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Kızılay ve etkinliğe sponsor olan Büyük Anadolu Hastanesi tarafından da stand açıldı. Atakum'da açılışı gerçekleşen Gençlik Merkezi'nin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Cumhuriyet Meydanı'na gelerek Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen panayıra katıldı.


24 SAAT HİZMET

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Sağlıklı Beslenme  ve Spor Panayırı’nda bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, sağlığın önemine işaret ederek, herkesin sağlığın değerini bildiğini, ama yine de arada sırada hatırlatılması gerektiğini söyledi. Hizmete açtıkları yüzme havuzları, spor salonları, gençlik merkezleri gibi tesislerin doğrudan gençlere, vatandaşlara hizmet verecek kurumlar olduğunu anlatan Kılıç, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tesisleri 24 saat esasına göre hizmet verecektir. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Biz yokken burada görevli olan bürokratlar da 24 saat esasına göre bu tesisleri çalıştırmak durumunda olacaklar. Her fırsatta yürümek, işyerine araç yerine yürüyerek gitmek, hafta sonları sahili kullanmak, bisiklet kullanmak gibi. Biz bu hizmeti sağladık diye düşünüyorum. Bütün vatandaşlarımızın bulabildikleri her an hareket etmeleri anlamında bir şey yapması için biz elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

"ORGAN BAĞIŞI EN BÜYÜK HEDİYEDİR"

Panayır alanında organ bağışı teşviki için de bir stant olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, organ bağışının önemini vurgulayarak, "Ben ailesinde organ naklinin ne olduğunu yaşamış kardeşinizim. Bir gün gelir sizin de ihtiyacınız olursa o an bir kardeşinizin bir bağış yapmış olmasını istersiniz. Bu anlamda bazı çekinceleri olan vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyorum, organ bağışının önemi konusunda Diyanet İşleri Başkanımız daha önce bir açıklama yapmıştı. Organ bağışının dini anlamdaki karşılığını dile getirdi. Birbirimize insan olarak verebileceğimiz en büyük hediyedir. Onun için bir kez daha düşünmenizi rica ediyorum.  Tabi bu kişisel ve zor bir tercihtir ama şunu da düşünün ki; ihtiyaç durumuna girdiğiniz zaman da çok farklı duygular hissediyorsunuz. Onun için organ bağışı konusunda sizi tekrar bir teşvike etmek istedim." diye konuştu.

"EN AZ 45 DAKİKA YÜRÜYÜN"

Günlük yaşamda spor amaçlı hareket etmenin önemini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Mutlaka ve mutlaka günde en az 45 dakika yürüyüş yapalım. İşyerimize mümkünse yürüyerek gidelim, yapacağımız işleri araç kullanmadan yürüyerek yapalım. Hareketlilik anlamında kendimizi geliştirelim, gençlere ve çocuklarımıza örmek olalım. Hepinize bol hareketli günler diliyorum” diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.