Palamut, balıkçılara yeni yıl sürprizi yaptı

Palamut, balıkçılara yeni yıl sürprizi yaptı
Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle hamsi bulmayan balıkçılar yeni yıla palamut sürprizi ile girdi.

Palamut mevsiminin geçtiğini, şu an Karadeniz'den hamsi çıkması gerektiğini belirten balıkçılar, soğuk sulara kaçan hamsinin yerine şaşırtıcı bir şekilde hiç beklenmeyen palamut balığı geldiğini söyledi. Samsun'da hamsi yok denilecek kadar az çıkarken balıkçı tekneleri tonlarca ağırlığındaki Palamut ile limana geri döndü.

Tanesi tezgahta 4 liradan satılan palamut balığının yeni yıl sürprizi yaptığını belirten Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak, "Bu sene palamut aşırı şekilde bol. Böyle bir şey bugüne kadar görülmedi. Biz balıkçılar da vatandaşlar gibi çok şaşkınız. Normalde palamut Ağustos'un 15'inde yumurtadan çıkar, iki ay boyunca büyür ve kasım ayı ortalarına doğru bir daha buralarda göremezsiniz. Ama ocak ayına geldik hala palamut akını devam ediyor. Bu durum için bazı uzmanlar ikinci yavrulama dönemi olduğunu söylüyorlar. Palamutun çok bol olduğu dönemleri gördük ama aralık ayında hiç bulunmazdı." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.