Özman: "Erken Seçimde Türkiye Kaybeder"

Özman: "Erken Seçimde Türkiye Kaybeder"
Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman koalisyon yerine erken seçime gidilirse seçim gününe kadar Türkiye'nin geriye gideceğini belirterek....

"Erken seçime gidildiği takdirde seçim gününe kadar olan süre içerisinde Türkiye geriye gider. Bu dönem Türkiye'nin kaybettiği bir süre olur. Altın fiyatları da tavan yapar." dedi.

"HÜKÜMET KURULMADIĞI İÇİN ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ"

Seçim sonuçlarının ardından henüz bir hükümet kurulmamasının altın fiyatlarında artış gösterdiğini belirten Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, "7 Haziran seçimlerinden sonra beklentilerin aksine bir hükümet kurulması mümkün olmadı. Bu da Türkiye'de fiyatları yükseltti. 7 Haziran seçimlerinde bir hükümet kurulmama ihtimalinin güç görülmesi erken seçim ihtimalini doğurdu. Şu anda da hali hazırda mecliste yemin edilmediği için böyle bir tehlikenin olabileceği söz konusu oluyor. Bundan kaynaklı olarak da döviz fiyatlarındaki yükselme devam ediyor. Doların fiyatı yükseldikçe altın fiyatı da buna bağlı olarak yükseliş gösteriyor. Altın fiyatının artmasının yegane unsuru dolar kurunun yükselmesi yüzündendir." şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI DÖVİZİ DÜŞÜRDÜ"
"ALTIN YATIRIMI YAPMAK YANLIŞ OLUR"

Altın yükselecek diye düşünülerek salt altın yatırımı için altın almanın hatalı bir tercih olduğunu belirten Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, "Türkiye'de altın fiyatları yükselişte gözüküyor fakat dünyada altın fiyatlarında bir yükseliş yok. Ülkemizde bu dönemdeki ufak bir gerilemeden dolayı seçimden önce dolar kuru artış gösterdi. Seçimden sonra da beklentilerin karşılanmaması sebebiyle dolar kuru biraz daha artış göstererek tarihi rekor seviyelerine yükseldi. Bunun peşine partilerin daha muktedir konuşmaları sonra da Cumhurbaşkanı'nın 'Ülke hükümetsiz kalmaz. Muhakkak bir koalisyon kurulur.' açıklamaları döviz fiyatlarını biraz geri çekti. Buna bağlı olarak altın fiyatları bir nebze olsun geri çekildi. Dünya borsalarında altın fiyatları son derece yatay bir seyir içerisinde gidiyor. Yani altın yükselecek diye salt altın yatırımı yapmak yanlış ve hatalı olur." diye konuştu.

"HÜKÜMET GÜÇLÜ OLURSA DOLAR HIZLA DÜŞER"

Kurulacak hükümetin kamuoyu karşısında güvenilir olmasının dövizi düşüreceğini söyleyen Özman, "Koalisyon yapıldığı takdirde döviz kurunun 2,70'in üzerine çıkmayacağını düşünüyorum. Ufak dalgalanmalarla 2,70-2,80 arasında olacağını düşünüyorum. Yeni bir hükümet kurulduğunda sınırın 2,70 olacağı kanaatindeyim. 2,70'ten aşağı yönlü hareket, kurulacak hükümetin kuvvetine, gelecek ekonomi yönetiminin güvenirliğine ve uygulayacağı maliye politikalarının inanılır olabilmesine ve güvene bağlı olacaktır. Eğer güven duyulabilecek bir ekonomi yönetimi, istikrarlı ve uzun sürebilecek bir hükümet ortaya çıkarsa zannediyorum ki dolar 2,70'in altına kolaylıkla inecektir." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.