Özman : Erken Seçim Ekonomiyi Çökertir!

Özman : Erken Seçim Ekonomiyi Çökertir!
Ramazan aylarında kuyumcuların işlerinin bir hayli azaldığını kaydeden Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, "Hükümet belirlenmeyip erken seçim olduğu takdirde ekonomi çöker, bu biz kuyumcuları da oldukça etkiler" dedi.

"İKİ BAYRAM ARASI DÜĞÜN OLUR"

Kış sezonunda düğün ve nişan olmamasından dolayı işlerimiz oldukça durgun. Son iki üç senedir Haziran ayının sonu ile Temmuz ayının başında satışlarımız yüzde 75-80 oranında düşüyor. Ramazan ayında düğün ve nişan yok denecek kadar az olması bizim işlerimizi aksatıyor. Ramazan ayının bitmesiyle beraber düğün ve nişanda artış yaşanacağı için kuyumcuların satışlarının artacağı zamanı umutla beklediklerini vurgulayan Özmen, "İki bayram arası düğün olmaz' hurafesi düğün ve nişan sayılarını bir nebze azaltıyor. Günümüz gençliğinin bu tür hurafelere pek inanmıyor, zaten inanmaması da gerekiyor." dedi.

"ÜLKE EKONOMİSİ DİBE VURUR"

Hükümet oluşamayıp erken seçime gidilmesi halinde kuyumcuların işinin tamamen durma noktasına geleceğinin altını çizen Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, "Ülkemizde şuan hükümet eksikliği yaşıyoruz. Hükümet kurulamayıp erken seçim olduğu takdirde kuyumculuğun tamamen duracağı gibi ülke ekonomisi de çok kötü duruma gelir. Temennimiz en yakın zamanda hükümetin oluşması yönünde." dedi.


FİYATLAR DÜŞÜŞTE

Altın fiyatlarının düştüğünü alacaklara müjde olarak veren Özman, "Döviz kurlarındaki artış altın fiyatlarını oldukça yukarılara taşımıştı. İran hükümeti ile olan nükleer anlaşmalarımız petrol ve değerli madenlerin fiyatlarını düşürdüğü gibi altın fiyatlarını da düşürdü. Altının gram fiyatı 100 liranın üstüne iken şu anda 97 lira sularında seyrediyor. Bu da düğün veya nişan yapacak olanlar için bir handikap olarak gözüküyor. Vatandaşlarımız rahatlıkla altınlarını alıp düğünleri bekleyebilirler." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum