Özlem Maraş'ın projeleri dikkat çekmeye devam ediyor

Özlem Maraş'ın projeleri dikkat çekmeye devam ediyor
Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Atakum’da projeleriyle öne çıkmaya ve dikkat çekmeye devam ediyor.

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, seçim çalışmaları kapsamında Atakum’da Aslandamı ve Elmaçukuru köylerini ziyaret ederek burada vatandaşlara hayata geçirecekleri tarımsal projeler hakkında bilgi verdi.

Mimar Özlem Maraş’ın Atakum kırsalında aile işletmeciliği vasıtasıyla hayvancılık alt yapısı desteklenerek günlendirilmesi için hazırlanan Tarımsal Modelleme ve Eğitim Çiftliği Projesi de Atakumlulardan tam not aldı.

manset.jpeg

Özlem Maraş, Atakum’da birden fazla müteşebbis bir araya getirilerek oluşturulacak büyük kapasiteli süt ve besi sığırcılığı işletmelerini destekleneceğini ve Atakum’da hayata geçirilecek bu organizasyonun yakın zamanda hem Samsun’da hem de Türkiye örnek olacağını kaydetti.

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Atakum’da hayata geçirecekleri tarımsal projeleri sıralarken Atakum'un bölgesel ve ülkesel alanda süt ve et üretimi merkezi olmasını hedeflerini de sözlerine ekledi.

MARKA BAL ÜRETİM PROJESİ
Maraş, "Samsun Atakum ilçesinde bal üretim kooperatifi kurulacak. Farklı kapasitelerde arı kovana sahip müteşebbisler desteklenerek Atakum marka bal üretimi gerçekleştirilecek" dedi.

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROJESİ
Maraş, Atakum'un flora zenginliği ve aromatik bitki üretimi açısından önemli avantajlara sahip olduğunu vurgulayarak "Bu amaçla merkezde bir marka oluşturularak, kurutma ve paketleme tesisi kurularak, sözleşmeli çiftçiler belirlenerek Atakum ilçesinde özel ve piyasa değeri yüksek 4 - 3 farklı ürünün alım garantisi ile yetiştirilmesi, paketlenip pazarlanması, Atakum markası oluşturulması hedeflenecektir. Özellikle ekonomik ve tıbbi değeri yüksek birkaç aromatik bitki üzerinde durulacak, ihracaat imkanları geliştirilerek Atakum ekonomisine katkı sağlanacaktır. İşletmelerin bakım, onarım, yenileme çalışmalarına katkıda bulunulacaktır. Ayrıca birden fazla müteşebbis aracılığıyla büyük kapasiteli süt ve besi sığırcılığı işletmeleri desteklenecektir. Atakum’un bölgesel ve ülkesel alanda süt ve et üretimi merkezi olması hedeflenecektir" ifadelerini kullandı.

manset-2.jpeg

DOĞAL MANTAR MERKEZİ PROJESİ
Maraş, "Karadeniz florası doğal mantar üretim ve çeşitliliği alanında oldukça zengindir. Bu alanda Atakum ilçesinde kurulacak merkez hem ülkemizde hem de dünyada marka oluşturmamızı sağlayacaktır. Doğal mantar çeşitlerinden önemli birkaç çeşidi sözleşmeli yetiştirme yöntemine göre ürettirilerek paketleme ve kurutma, işleme gibi işlemlerden sonra pazarlamasını gerçekleştirilecektir" dedi.

KENTSEL TARIM
Maraş, "Kentsel bahçecilik, boş şehir alanlarını kullanmak için kolay ve yaratıcı bir yoldur ve bir avluya bile ihtiyaç duyulmaz. Çatılar, balkonlar, teraslar ve diğer kullanılmayan alanlar, yerel şehir ortamını iyileştiren verimli küçük ölçekli yeşil alanlar geliştirmek için iyi çalışma alanlarıdır. Yerel olarak üretilen organik meyve ve sebzelerin sağlanmasına ek olarak, kentsel bahçeler nesiller arası ve kültürlerarası ilişkileri teşvik eder, katılımcılar için fiziksel aktivite sağlar, kentsel ısının ada etkilerini azaltır, organik komposttan yararlanır ve yerel biyolojik çeşitliliği ve hava kalitesini arttırır" dedi.

TARIM ŞEHRİ
Maraş, "Tarım Şehri amacıyla 10000 metrekarelik bir pazar alanı, alt katlarda yiyecek alışverişi, üst katlarda mantar, yeşillik ve meyve yetiştiriciliği alanları. Sahada yetişen ne olursa olsun yerel olarak temin edilecektir. Yetiştirilen ürünler yerinde pazarlanacak. Elde edilen ürünlerden paket üretim ve hazır gıda projesi geliştirilecektir" dedi.

BAHÇELİ EVLER, ATAKUM BAĞLARI
Maraş, "Atakum ilçesinin beklenen nüfusu önümüzdeki 25 yılda 1 milyondur. Bu nüfusun yerleşim ve yararlanması için şimdiden doğru planlama yapılmalı, Atakum’un yamaçları beton yığınına dönüştürülmemelidir. Bu amaçla Sinop çevre yolunun üzerinde kalacak alanda her biri en az 1000 m2 olan arsalar oluşturulmalı ve bahçeli nizam düzenleme yapılarak hem yaşam, hem de aile üretim bahçeleri oluşturulmalıdır" dedi.

manset-6.jpeg

HAYVAN OTELİ
Maraş, "Özellikle yaz aylarında kırsal alanda bakılan hayvanların kış aylarında bakılıp barındırılacağı hayvan oteli yapılacaktır" ifadesini kullandı

EĞİTİM ÇİFTLİĞİ PROJESİ
Maraş, "Büyüklükleri 2,5–5 arasında farklı çiftlikler kurularak eğitim binaları ile kullanıcı ve üreticilerin hizmetine sunulacaktır. Bu işletmelerde yapılacak bütün uygulamalar gönüllüler tarafından gerçekleşecek, profesyonel ekipler tarafından desteklenecektir. Özellikle ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin eğitildiği ve tarımın uygulamayla anlatıldığı uygulama çiftlikleri, Ziraat ve Veteriner Fakültelerinin öğrencilerinin staj yaparak bizzat uygulama yaptıkları alanlar oluşturulacaktır" dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.