Özgürleştiren Elişleri Piazza’da

Özgürleştiren Elişleri Piazza’da
Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda barındırılan hükümlü ve tutukluların yapmış olduğu el işi ürünleri sergisi, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun tarafından Samsun Piazza AVYM'de, açıldı.

PİAZZA Sanat Galerisi'nde açılan sergide, hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan ağaç, bakır, kumaş, örgü, boncuk, deri işçiliğine dayalı ürünler Samsunluların beğenisine sunuldu.
Hükümlü ve tutukluların cezaevinde bulundukları süre içinde morallerini arttırarak yaşama bağlamaya ve tahliye olduktan sonra topluma kazandırılmasına yönelik olarak açılan atölyelerde üretilen eserler, 16 Kasım akşamına kadar ziyarete açık kalacak.
Sergi açılışında bir konuşma yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, “Toplam kapasitesi 800'e yakın olan cezaevimizde çeşitli etkinlikler yapılmakta; eğitim noktasında 124 öğrenci, mesleki kurslarda eğitim alan katılan 48 öğrenci, sosyal etkinliklere katılan bin 300 kişi bulunmaktadır. Sergimizde bulunan eserler 50 kişilik bir ekip tarafından hazırlanmıştır. Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması amacıyla yaptığımız çalışmaların sonucunda ortaya çıkan ürünlerin bulunduğu serginin hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Samsun Piazza AVYM Müdürü Necati Ufuk Toydemir ise E tipi Ceza İnfaz Kurumu tarafından açılan sergiye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.