'Özel Yazlığını 12 personel korumuş'

'Özel Yazlığını 12 personel korumuş'
Geçen dönem özel şirketler üzerinden ihtiyaç fazlası çok sayıda personel alımı olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok

" Bir önceki belediye başkan Necattin Demirtaş'ın Atakum Taflandaki yazlık evinde özel şirketler üzerinden hizmet alımıyla çalıştırılan 12 personelin koruma görevi yaptığını ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yeni Yılın ilk meclis toplantısında gündem dışı konuşmada belediyede özel şirketler bünyesinde hizmet alımı çalıştırılanlarla ilgili konuya açıklık getirdi. 6'özel şirketten 2'si ile yola devam ederek sözleşme süresi dolanlarla yola devam ettiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bazı siyasi çevrelerin 'belediyenin zorunlu tasarruf uygulamasını' işçi çıkarma gibi göstermeye
çalıştığını belirterek, "Bu İlkadımlı'ya ihanet olur. Halkın parasını
saçmamızı kimse bizden beklemesin" dedi.

ÖZEL YAZLIĞINI 12 PERSONEL KORUMUŞ
Belediyenin hizmet alımıyla çalıştırdığı personellerini kendi özel yazlığında vardiya sistemiyle korumalık yaptıran bir önceki belediye başkanı Necattin Demirtaş'a tepki gösteren Başkan Erdoğan Tok, " Yazıklar olsun. İlkadım halkının parasıyla hizmet alımı yapılan belediye personellerini kendi özel yazlığında koruma olarak çalıştırmış. 12 personeli 5 yıl boyunca özel hizmetinde kullanmış. 12 personelin 5 yıl boyunca maaşı 1 milyon 200 bin yapar. Kimin parasıyla kendine ve evine korumalık yaptırıyorsun. Bu halk, sana bunun hesabını sormayacak mı sanırsın.?" diye konuştu.

İŞÇİ'NİN VEBALİ DEMİRTAŞTA
Mevcut durum itibariyle belediyeye yeni personel alma imkanlarının bulunmadığına dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok, " Bir önceki dönem belediyede norm fazlası diye 400'ün üzerinde personeli, çıkan yasa ile başka kurumlara göndereceksin. Birde belediyeye özel şirketler üzerinden 800'ün üzerinde hizmet alımı ile personel alacaksın. " dedi. 253 memur olduğu halde başka kurumlardan atama yoluyla 35 memur getirmesinin anlamsız olduğundan yakınan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bir önceki dönem belediyenin yanlış personel politikası nedeniyle krize sokan Necattin Demirtaş'ın üzerinde İlkadım halkının vebali olduğunu söyledi. Yılsonu itibariyle özel şirketlerle biten sözleşmeyle görevi sona eren hizmet alımı personelin bugünkü durumları hakkında vebalin bir önceki belediye başkanı Necattin Demirtaş'ta olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İzlediği yanlış personel ve mali politikalarla krize sokan Demirtaş, geçen dönem belediyeye 800'ün üzerinde özel şirketler üzerinden personel alımı yaparak bugünkü portreyi kendisi hazırlamıştır. Bu yükü belediyeyi Demirtaş yüklemiştir. Vebali de ondadır." diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un konuşmaları karşısında istediklerini bulamayan MHP'li Meclis Üyeleri Meclis Toplantısını terk etti.

CHP'Lİ AKYÜZ MHPLİ MECLİS ÜYELERİNE YÜKLENDİ
Meclis Salonunun terk eden MHP'li Meclis Üyelerinin bu tavrına büyük tepki gösteren CHP Gurup Başkanı Meclis Üyesi, Erkan Akyüz, " Bu arkadaşlar keşke bu tavırlarını geçen dönem 400 kadrolu işçinin başka kurumlara gönderildiğini zamanda yapsaydı. Bizim içimiz geçmiş dönemden yanıyor. Necattin Demirtaş'ın İlkadım Belediyesi'nde görev yaptığı dönemde ben ilçe başkanıydım. Mecliste de 7 tane meclis üyem ile beraber ona destek veriyorduk. Yaptığı yanlışlardan ötürü çok uyarı yaptık." diye konuştu.

"DEMİRTAŞ, BELEDİYENİN OMURGASINI BOZDU"
Demirtaş'ın belediyenin omurgasını bozduğunu ileri süren Akyüz, " Norm fazlası 400 tane personeli diğer kamu kurumlarına gönderdi. Temizlik firmasına 600'ün üzerinde, Gazi İmar Şirketi'ne ise 85 kişi istihdam etmiş. Peşinden de özel güvenlik hizmeti alımı yapmış. Geçmişte bu tür hatalar yapıldı. MHP'li olsun CHP'li olsun AK Partili olsun fark etmez. Bu acı bir durumdur. Ben bu durumun sorumlusunun sadece İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok değil, aynı zamanda Necattin Demirtaştır. Çünkü o işçilere ödeyemeyeceği maaşı vaat ederek seçim yatırımı ile o belediyeye doldurmuştur. Bu günkü sonuç o ihalenin sonlanması ile ortaya çıkmıştır. İhalenin ilk başlangıcını Sayın Demirtaş, o işçileri belediyeye alarak yapmıştır. Tekrar üzerine bastırarak söylemek istiyorum. Bu işin vebali Necattin Demirtaş ile başlamıştır.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum